VALİLİK VE BELEDİYEYE AHİLİK HAFTASI ZİYARETLERİ

VALİLİK VE BELEDİYEYE AHİLİK HAFTASI ZİYARETLERİ
"

   VALİLİK VE BELEDİYEYE AHİLİK HAFTASI ZİYARETLERİ

 

Ahilik Haftası nedeniyle Vali Vasip Şahin ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ziyarette bulunuldu.

 Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. Vali Şahin’e çiçek buketi hediye edildi.

 

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Sayın Valimize Ahilik Haftasının açılış törenine katılmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Hoşgörünü, kardeşliğin, dürüstlüğün simgesi olan bir haftayı kutluyoruz.Ahiliğin bur hafta değil, yılın her günü yaşanması gerekiyor. Ahilik Kültürü bizim esnaf ve sanatkarımızın kültüründe ve geleneğinde var. Ahilik Bayramı’nın ülkemizde ve dünyada kardeşliği ve barışa vesile olmasını temenni ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan sayın valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  Vali Vasip Şahin ise, “Ahilik Haftasının başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum, kutluyorum. Esnaf, bizim bütün katmanlar arasındaki köprümüz. Her türlü kültür ve geleneklerimizin devamını onlar üzerinde toplum olarak ayakta tutuyoruz. Bu geçişi onlar sağlıyorlar. Bu anlamı ile hem önemli bir müessesi ve hem de bir tersiye ve kültür ocağı, bir okul konumunda. Bende esnafla beraber olduğum her anı çok mutlu olarak geçiriyorum. Çok mutlu oluyorum esnaflarla birlikte olduğumda.Malatya’da özellikle esnaf kültürü ve Ahilik Kültürü halen ayakta, halen dimdik. Bunu koruyan ve sağlayan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimizle ve Ticaret Borsamızla  bu konuda gerçekten çok duyarlı bir yönetim sergiliyorlar. Onlar da bu kültürün yaşaması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda hem bilinçliler ve hem de bu bilincin toplumun tüm katmanlarına yayma hususunda çok gayretliler. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Ahilik Haftasını kutluyor, tüm esnaflarımıza mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

  TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve ESKKK Başkanı Ali Evren, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da Ahilik haftası nedeniyle ziyaret etti.

  Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Ahilik Haftası kutlamalarını, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye ve Valilik birlikte organize ediyoruz. Bu haftanın esnaflarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Ahilik kültürünün ileri kuşaklara taşınması için de kurumların ciddi şekilde üzerine düşen görevleri yerine getirdiği gibi bundan böyle de yerine getirmesini temenni ediyoruz. Çünkü Ahilik kültürü tarihin derinliklerinden gelen bir kültür. Bu kültürde İslami ahlakı, ticari ahlakı öne çıkaran bir yapılanma sözkonusu. Zaten Allah Resulü de Müslüman’ı tarif ederken böyle ifade ediyor; elinden ve dilinden emin olunan kişidir. Ahilik kültüründe de eline diline ve beline sahip olmak kültürü vardır. Esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyoruz” dedi.

  Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Öncelikle sanayici, ticaret erbabı ve esnafı temsil eden çok değerli başkanlarıma hoş geldiniz diyorum. Malatya’mızda gerçekten başkanlarımızın katkısıyla güzel bir dayanışma var. Esnafın sorunlarıyla ilgili olduğu kadar her alanda; Malatya’nın geleceğine yönelik, sorunlarına yönelik olarak da bu ekibin her zaman bir araya geldiği, çaba gösterdiğini biliyoruz.

Şehrimizde Ahilik Haftasını her yıl dolu dolu kutladığımız güzel programlara imza attılar değerli başkanlarımız. Bu haftaları çok önemsiyorum. Belki bugün batı medeniyetlerinde olmayan ve sadece şu son 100 yıl içerisinde kavuşmuş oldukları birtakım kuralların bizde yüzlerce yıl öncesinden var olduğunu biliyoruz. İşte Ahilik geleneğiyle; üretim yaparken üretimdeki kalitenin, ticaretteki ahlakın Ahilik kurallarıyla şekillendiği, belirlendiği ortaya çıktı. Ahilik değerlerini çok güzel buluyor ve günümüzde de yaşatılması gereken değerler olarak görüyorum. Hem tüketiciyi aldatmamak hem usta-çıraklık geleneği olsun; üretilen ürünlerdeki kaliteyi bir denetim altına alma konusu olsun gerçekten çok güzel gelenekler. Ahilik Haftası’nın mutlaka iyi anlatılması gerekir. Bu haftaya esnafımızın sahip çıkması ve haftanın her yıl kutlanması çok çok önemli. Bu vesileyle de bugüne kadar gerçekten Ticaret Odamız, Esnaf Odalarımız, Borsamız ve Esnaf Kefalet Kooperatifimiz; Malatya’mızda belki bu anlamda baktığımız zaman Türkiye’de ilk 3-4 içerisinde yer alan geniş kapsamlı etkinliklere imza atmayı başardılar. Bu açıdan bundan sonraki süreçte de inşallah bu güzel çalışmalar devam eder diyorum. Bütün esnaflarımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyorum” ifadelerini kaydetti.

 

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR