PTT BAŞMÜDÜRÜ OCAK'DAN KESKİN'E ZİYARET

Keskin, Galericiler Sitesi?nde Yeşiltepe?teki Hizmet Gruplarına yönelik talep
"

"

 PTT BAŞMÜDÜRÜ OCAK’DAN KESKİN’E ZİYARET

 

 

 Malatya PTT başmüdürü Fahri Ocak, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) Yeşiltepe’deki Hizmet Grupları Sitesine PTT Şubesi açması ile ilgili talebi yerine getireceklerini söyledi.

 PTT Başmüdürü Fahri Ocak, MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, burada  “Kayıtlı Elektronik Posta Sistemini” hakkında bilgilendirmede bulundu. Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi’nin yasal olarak 19 Ocak 20015 tarihinde yürürlüğe gireceğini, ancak Malatya’da kayıtlı olması gereken kurum ve kuruluşlar ile özel sektör firmaları ile esnaflardan ancak yüzde 10 oranında bir kayıt yaptırıldığını belirten Ocak, normal olarak PTT ile gönderilen mektup, kayıtlı belgeler, tebligat gibi hizmetlerin yasal olarak sanal ortamına taşındığını kaydetti.

 

  Sistemin 12 Ocak 2013 tarihinde açıldığını ve kayıt için alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Ocak, sadece ıslan imza zorunluluğu gereken belgelerin sistem üzerinde taşınmadığını, onun haricinde hiçbir belge dökümü yapmadıklarını kaydetti.

 MESOB Başkanı şevket Keskin ise sistemin esnaf ve sanatkara duyurulması noktasında PTT’ye yardımcı olacaklarını ifade etti.

 

 Keskin, Galericiler Sitesi’nde Yeşiltepe’teki Hizmet Gruplarına yönelik olarak PTT Şubesi’nin açılması ile ilgili talebi yeniden hatırlatarak, “Hizmet Grupları Sitesinde çok sayıda sektör faaliyet yürütüyor. Şehir merkezine burası uzak ve esnaflarımız sürekli havale ve işlemleri için şehir merkezine geliyor. Bu nedenle bu bölgeye bir PTT Şubesi istiyoruz. Bu bölgede Malatya ticaretinin nabzının attığı bir bölge. PTT Şubesi açılırsa bu bölgedeki esnafımız için bir kolaylık olur” dedi.

 

 PTT Başmüdürü Fahri Ocak, “Bun bunun sözünü size vermiştim. O bölgeyi ziyaret ettim. PTT Malatya’da geçen yıl 4.5 milyon TL zarar etmiş. PTTbank deyince diğer bankalar gibi para kazanan bir sistem anlaşılıyor. Belediyemizde böyle algıladı. Bize aylık neredeyse 750 gibi bir kira bedeli istedi. Verdiğimiz hizmeti hiç yokta kurtarma noktasında daha az bir kira bedeli istedik. Bize yardımcı olmaları için yeniden başvuru yaptık. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde PTT Şubesini açacağız” diye bilgi verdi.

 

  Keskin ise, Belediye ile konu hakkında görüşerek PTT Şubesi’nin açılışının hızlandırmaya çalışacaklarını kaydetti.

 PTT Başmüdürü Fahri Ocak, yakında Belediye’nin su faturalarının tahsilatını da yapmaya başlayacaklarını kaydetti.

 

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

"

"
Tür DOSYA İNDİR