PAZARCI ESNAFI İÇİN SABİT SEMT PAZARLARI ŞART OLDU

MESOB BAŞKANI KESKİN'DEN PAZARCI ESNAFINA ZİYARET
"

   MESOB BAŞKANI KESKİN’DEN PAZARCI ESNAFINA ZİYARET

  MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

  “PAZARCI ESNAFI İÇİN SABİT SEMT PAZARLARI ŞART OLDU”

 

 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, pazarcı esnafın artık cadde ve sokaklardan kurtarılarak, kalıcı semt pazarlarına kavuşturulması gerektiğini söyleyerek, büyükşehir ile birlikte semt pazarı konusunda çalışma yürüteceklerini söyledi.

  MESOB Başkanı keskin, beraberindeki oda başkanları ile birlikte pazarcı esnaflarını tek tek tezgahlarında ziyaret ederek, sohbet edip, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

  Keskin, pazarcı esnafının yaşadığı sorunları ve sıkıntıları bildiklerini ifade ederek, “Büyükşehir ile birlikte artık bizde büyük düşünmeliyiz. Malatya’da pazarcı esnafımızı artık cadde ve sokaklarda tezgah açmamalı. Pazarcı esnafımız için sabit semt pazarlarını hayata geçirmeliyiz. Bunun için Belediyemiz ile birlikte ortak çalışmalar yürüteceğiz.  Hem pazarcı esnaflarımız daha modern alanlarda hizmet edecek, hem de kurumsallaşacak.  Sabit semt pazarlarında sosyal tesislerin yanında çocuk emzirme odaları da olacak. Hem esnafımız daha rahat bir ortamda hizmet verecek, hemde vatandaşımız daha rahat bir ortamda alışveriş yapacak. Artık cadde ve sokakları kapatmamalıyız.  Pazarcıların artık esnaf olduğunu göstereceğiz. Önümüzdeki dönem pazarcı esnafımız için çok iyi olacak. Sabit semt pazarları sadece esnafımız için değil, hem vatandaşımız ve hem de büyükşehir olan Malatya’mız için önemlidir” dedi.

  Pazarcılar Odası konusunda esnafları odalarına sahip çıkmaya davet eden Keskin, “ Pazarcı esnafımızdan istediğimiz önümüzdeki dönem temiz ve düzgün bir ekip ile kendi kendinizi yönetmenizdir. Artık pazarcı esnafına ‘Tezgahını kaldırırım, tezgahını kenara koyarım, kapatırım’ diye kimse bir şey söyleyemez.  Kimsenin hakkını kimse elinden alamayacak. Sadece bir aidat ödeyeceksiniz. Başka hiç kimseye tek kuruş para ödemeyeceksiniz. Kanun ne diyorsa o. Artık kasa arası para alma devri geçti.  Pazarcı esnafını kimse rahatsız edemeyecek” ifadelerini kaydetti.

   Keskin, pazarcı esnaflarını ziyareti sırasında sohbet ederek, kendisine iletilen sorun ve talepleri ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını söyledi.

 

 

Kaynak:BURHANKARADUMAN


 

"
Tür DOSYA İNDİR