MESOB BAŞKANI KESKİN'DEN RAMAZAN UYARISI

kayıt dışı merdiven altı işyerlerine ne yazık ki resmi kurumlar, kayıtlı çalışan esnaflara yönelik yaptıkları denetimleri yapmamaktalar" "
"

   -MESOB BAŞKANI KESKİN’DEN RAMAZAN UYARISI

  -MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

  -“RAMAZAN AYINDA MERDİVEN ALTINDAKİ ÜRETİMLER DENETLENMELİ”

  -“RAMAZAN AYINDA KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE EDİLMELİ”

 

 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ramazan ayında kayıt dışı çalışanların arttığı uyarısında bulunarak, “kayıt dışı merdiven altı işyerlerine ne yazık ki resmi kurumlar, kayıtlı çalışan esnaflara yönelik yaptıkları denetimleri yapmamaktalar” dedi.

  MESOB Başkanı Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli hedef olduğu günümüzde Maliye ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kayıt dışının üzerine gideceği yerde vergisini  veren kayıtlı esnafın üzerine gitmektedir. Biz hem kayıt dışı çalışanların üzerine gidilmesini istiyoruz, hem de kayıtlı çalışıp sağlıksız üretim yapanlarında üzerine gidilmesini istiyoruz” dedi.

   Kayıt dışı ile mücadelede resmi kurumların hükümetin politikalarını uygulayamadıklarını belirten Keskin şunları söyledi, “Sivil toplum kuruluşları olarak, kamu kurum ve kuruluşlarına kayıt dışı çalışanların üzerine gitmelerini, denetimlerini sıklaştırmaları çağrısında bulunmamıza karşın, yetkili kurumlar ne hikmetse kayıtlı esnafın üzerine gitmekte. Resmi kurumlar öncelikle kayıt dışı ile mücadele etmeli. Hiçbir kurumun vergisini veren ve kayıtlı olan esnafı sürekli tedirgin etmeye hakları yoktur. Hükümetimizin kayıt dışı ile mücadele politikasını Malatya’daki kurumlar yanlış algılamakta ve sürekli kayıtlı esnafın üzerine gitmekte. Bu konuda resmi kurumları uyarıyoruz. Resmi kurum görevlileri denetimlerinde ‘Bunu esnaflar birliği istiyor’ diyerek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hedef olarak gösteriliyor. Biz yanlış yapan ve kayıt dışı çalışanlara, işini düzgün yapmayanlara karşı hedef gösterilmekten çekinmiyoruz. Ancak, resmi kurumlar ya yaptıkları işin yasal ve kanuni olduğunu bilmiyorlar yada yaptıkları işin bilincinde değiller.”

  Ramazan ayında kayıt dışı çalışan işyerlerinin artığını belirterek, kurumlara denetim çağrısı yapan MESOB Başkanı Keskin, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kayıt dışı olarak merdiven altı üretim ve kayıtsız çalışan işyerlerinin sayısında artış meydana gelmektedir. Hijyenik olmayan şartlarda üretim yapılan bu kayıt dışı merdiven altı işyerlerine ne yazık ki resmi kurumlar, kayıtlı çalışan esnaflara yönelik yaptıkları denetimleri yapmamaktalar. Ramazan fırsatçılarına karşı resmi kurumların bu dönem daha duyarlı olmalarını bekliyoruz ve bu konudaki hassasiyetlerini de takip ediyoruz.  Vatandaşlarımız ise alışveriş yaptıklarında, işyerlerinin kayıtlı olup olmadığına mutlaka dikkat etmeli” ifadelerini kaydetti.

    Esnaf kesimine de  uyarın Keskin  şu ifadeleri aktardı; “Esnaf ve sanatkarlarımız sadece Ramazan ayında değil, tüm çalışma sürelerinde müşterilerine her zaman kaliteli, sağlıklı ürünler sunmaktadır. Ancak Ramazan ayında tüketimin daha çok artması nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımızın bu dönem daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız kendi ailelerine yedirmedikleri hiçbir şeyi müşterisine sunmamalı ve mutfaklarının kapılarını müşterisine her zaman açık bırakmalıdır. Bu konuda esnaf ve sanatkarımıza güvenimiz tamdır. Vatandaşlarımızda güven içinde esnaftan Ramazan alışverişine gitmelidir. Vatandaşlarımız kayıtlı esnaf ve sanatkarımızda karşılaştıkları her hangi olumsuz bir durum için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni bilgilendirdiği takdirde gereken önlemler alınacaktır. Esnaf ve sanatkar camiasının çatı kuruluşu olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak kendi camiamızı tek tek ziyaret ederek denetliyoruz ve denetlemeyi de sürdüreceğiz. Hem esnafımızın haklarını koruyacağız, hem de kurallara uymayan esnafımızı uyaracağız. Her toplantımızda konuyu gündeme getirmekte ve kamuoyunun önünde uyarılarımızı yapmaktayız.”

 

                                                                      

 

"
Tür DOSYA İNDİR