Keskin: Siyasi istikrar istiyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, siyasi istikrar istediklerini söyleyerek, “Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz” dedi.
"

Keskin: Siyasi istikrar istiyoruz

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, siyasi istikrar istediklerini söyleyerek, “Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz” dedi.

 AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Keskin, “Özellikle sayın başbakanımızın açıkladığı ve muhalefet partilerinin de esnaf ve sanatkara yönelik verdiği müjdeler bizleri son derece mutlu etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın esnafımıza ÖTV’siz ve KDV’siz araç imkanı sağlamışlardı. Biz ÖTV’ye Ömür Tüketen Vergi diyoruz. AK Parti bunu kaldırıyor. Esnaf ve sanatkarımızın bir diğer sıkıntısı ve beklentisi de emekli olup da işine devam eden esnafımızdan yapılan 15 kesintinin yüzde 10 indirilmesine karşın bunun tamamen kaldırılmasıdır. Biz ayrıca Bağ-Kur emeklisinin maaşının yükseltilmesini hem sayın cumhurbaşkanımızdan ve hem de sayın başbakanımızdan talep ettik. Sayın başbakanımızın seçim programında esnaf ve sanatkara yönelik olarak getireceği uygulamalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ben verilen müjdelerin ve verilen sözlerin yerine getirileceğine ben yürekten inanıyorum. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın gelmesini beklemek mümkün değildir. Siyasi istikrarla insanlarımız önünü görürse arkasından ekonomik istikrarın, huzurun, kardeşliğin ve barışın daha da pekişeceğine inanıyorum.  Ayrıca siyasi partilerimizin uzlaşma kültürünü mutlaka yerine getirmeleri lazım. Milletlin iradesi ve kararı 1 Kasım’da ne çıkarsa çıksın, artık bütün siyasilerimin milletin verdiği karara eyvallah demelerini bekliyoruz” dedi.

  AK Parti Malatya milletvekili Taha Özhan ise, “Sayın keskin’inde ifade ettiği, toplumun içerisinde kılcal damarların, yaşanan bütün ekonomik, siyasi, sosyal gelişmeleri herkesten önce hisseden, derli ve toplu bir şekilde örgütü vasıtasıyla hem siyasete, hem topluma gerekli mesajları uzlaşı zemininde bazen de yürütmenin, hükümetin iş yapması için  belki onları teşvik edici şekilde dile getiren bir teşkilatımız. Dolayısıyla vazgeçilmez bir örgütlenmeden bahsediyoruz. Bir kere o ÖTV ile ilgili mesele hayata geçirilecek.  Sayın başbakanın konuşmasında yer alan şeyler beyannamemizdeki bazı başlıklardı, özetti. Elbette o bakidir, ÖTV müjdesi hayata geçecektir, Hükümet kurulur kurulmaz. Bunların üzerine biz bu yeni beyannamede kaldıki ana metne bakılınca orada görülecektir yeni müjdeler var. Önümüzdeki iki hafta içinde bu müjdeleri sayın başbakanımız dile getirecektir. Özellikle ulaştırma sektöründeki esnaf kardeşlerimizin vergiden kaynaklı avantajlarını sonuna kadar kullanacaklar. Aynı şekilde esnaflık yapan, ama emekli olan insanlarımız için bir kesinti vardı, bu konuda çok ciddi bir talep vardı, biz onu ortadan kaldırdık. Tıpkı yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağımız gibi. Bunların her birisi  çok büyük bir girdiler sağlıyor. ÖTV meselesi, araç yenilenirse kredi verilmesi meselesi, bunlar ciddi anlamda kaliteyi arttırıcı, finansman sağlayıcı adımlar. Aynı şekilde esnaf ve KOBİ’lere yönelik biz yeni beyannamemizde yeni bir pakette açıkladık. Gençlerimize yönelik onları esnaf olmaya, onları küçük ölçekli işletme kurmaya, iş sahibi olmaya, aynı şekilde esnafımızın da gençlerimizi istihdam etmeye çok önemli iki tane program açıkladık. Bunlardan birincisi gençlerimiz  meslek sahibi olmayı tercih ederlerse,  burada esnafımız işveren olarak, bir gencimiz her hangi bir meslekte o esnafımızın yanında çalışmak isterse, o gencimiz eğitim kurslarına gitmek şartıyla, o esnafımızın yanında işe girdiğinde biz 1 yıllık maaşını ve sigortasını karşılayacağız. Bu esnafımızın üzerindeki büyük bir yükü ortadan kaldıracak. Asgari ücreti de İnşallah Aralık ayındaki görüşmelerde bin 300 TL  olmasın teklif edeceğiz” diye konuştu.

 

"
Tür DOSYA İNDİR