Keskin, 'Esnafımız Pazar Tatili Ruhsat Harcı ödemeyecektir'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Perakende Yasası'nın TBMM'de kabul edilmesi nedeniyle 'Hafta tatili Ruhsat Harcı'nın artık ödenmeyeceğini söyledi.

Keskin, “Esnafımız Pazar Tatili Ruhsat Harcı ödemeyecektir”

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Perakende Yasası’nın TBMM’de kabul edilmesi nedeniyle  “Hafta tatili Ruhsat Harcı”nın artık ödenmeyeceğini söyledi.

Keskin, "TBMM’de görüşülerek kabul edilen Perakende Yasası'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte esnaf ve sanatkarlarımız  ‘Hafta Tatili Ruhsat Harcı’ ödemeyeceklerdir. Bu nedenle daha önceki yıllarda olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımızın Belediyelere başvurarak Hafta Tatili Ruhsatı talep etmesi ve ruhsat harcı ödemesine gerek kalmamıştır. Perakende Yasası’nın 25. Maddesine eklenen   ‘2/1/1924 tarihli 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri perakende işletmeler hakkında uygulanmaz’ şeklindeki kanun hükmü ile esnaf ve sanatkarlarımız için Hafta Tatili Ruhsat Harcı kaldırılmıştır” şeklinde bilgi verdi.

 Keskin, “Hafta Tatili Ruhsat Harcı zaten esnaf ve sanatkarımız için haksız yere uygulanan bir zorunluluktu. Bir işyerini açmak için tüm yasal zorunluluklarını yerine getiren esnafımız için Hafta Tatili Ruhsat Harcının istenmesi adil bir uygulama değildi. TESK olarak yaptığımız girişim ve teklifimiz üzerine Hafta Tatili Ruhsat Harcı yürürlülükten kaldırılmıştır. Tüm esnaf ve sanatkarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tür DOSYA İNDİR