Keskin, “Esnaf sattığı ürünü aynı fiyata rafına koyamıyor”

Keskin “Bir an önce piyasalara ve akaryakıt fiyatlarına bir istikrar getirilmeli. Esnaf şu anda satmış olduğu ürünü aynı fiyata rafına tekrar koyamıyor. Bizler hem sıkıntıların çözümünü isteyeceğiz, hem de devletimize sahip çıkacağız” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  esnafların satmış olduğu ürünü aynı fiyata yeniden rafına koyamadığı bir sürecin yaşandığını belirterek, “Bir an önce piyasalara ve akaryakıt fiyatlarına bir istikrar getirilmeli. Esnaf şu anda satmış olduğu ürünü aynı fiyata rafına tekrar koyamıyor.  Bizler hem sıkıntıların çözümünü isteyeceğiz, hem de devletimize sahip çıkacağız” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Arapgir Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası’nın 2022 yılı genel kuruluna katıldıktan sonra ilçe merkezindeki esnafları işyerlerinde ziyaret etti. Tek tek işyerlerine girerek esnaflarla selamlaşıp, durumlarını soran Keskin, “Allah bugünleri bir daha milletimize ve esnafımıza yaşatmasın. Esnafımız şu anda sattığı ürünü aynı fiyata tekrar rafına koyamıyor. Bu durum küçük esnafın sermayesini de eritti. Bir an önce piyasalara ve akaryakıt fiyatlarına bir istikrar getirilmeli. Akaryakıt fiyatları her gün zamlanıyor. Ticari taşımacılık  çok büyük bir sıkıntı içerisine girdi. Bu duruma mutlaka bir çare bulunmalı.  Bu memleket bizim, bu devlet bizim, başka gideceğimiz yer yok. Bu cendereyi atlatacağız. Ekonomik sıkıntı ve pahalılık var, diğer tarafta bizim esnaf olarak yapabileceğimiz bir şey yoktur. Birlikte el ele vererek, bu sıkıntılarında atlatılacağına inanıyorum.” dedi.

Keskin, “Ülkemizde üretim yeniden önem kazanmalı. Tüketici toplumdan çıkıp, bir an önce üretici toplumuna dönmeliyiz. Şu an da ekonomik sıkıntı birazda bundan kaynaklanıyor. Öncelikli olarak piyasada istikrar ve üretim diyoruz. İnsanlar yarını için karamsar olmamalı. Esnaf sattığı ürünü tekrar rafına rahatlıkla koyabilmeli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle küçük esnaf ve sanatkarın bu sıkıntılı süreçten rahat bir nefes alabilmesi için destek uygulamaları başlatacağına inanıyoruz. Esnaf ve sanatkar camiası olarak, hem sıkıntıların çözümünü isteyeceğiz, hem de devletimize sahip çıkacağız” ifadelerini kaydetti.

Tür DOSYA İNDİR