KESKİN, 'BAŞBAKANIMIZIN MÜJDELERİ ESNAF CAMİASI İÇİN YENİ BİR ÜMİT IŞIĞI OLMUŞTUR'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun esnafa yönelik olarak açıklamış olduğu müjdeleri olumlu bulduklarını söyledi.

KESKİN, “BAŞBAKANIMIZIN MÜJDELERİ ESNAF CAMİASI İÇİN YENİ BİR ÜMİT IŞIĞI OLMUŞTUR”

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)  Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun esnafa yönelik olarak açıklamış olduğu müjdeleri olumlu bulduklarını söyledi. Keskin, kaybolmaya yüz tutmuş meslek sahipleri ile yeni işyeri açmış 3 yıllık usta belgesi bulunan esnafa faizsiz kredi verilecek olmasının önemli bir kazanım olduğunu açıkladı.

 Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşması" programında esnaf ve sanatkara yönelik açıklamalarına için değerlendirmede bulundu.

 Keskin, “Sayın Başbakanımız bir esnaf ve sanatkar evladı olarak esnaf ve sanatkarın önemini ve toplum için değerini en iyi bilenlerdendir. Sayın Başbakanımıza esnaf ve sanatkara, Ahilik kültürüne vermiş olduğu destek ve önemden dolayı teşekkür ediyoruz.  Bugün esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu durumu ve talepleri, bir esnaf evladı olarak sayın başbakanımızın daha iyi anladığını düşünüyoruz. Sayın Başbakanımızın ‘Bir daha bu ülke esnafı, yazar kasa fırlattığı 2001-2002 şartlarına dönmeyecek’ sözünü esnaf ve sanatkarımıza hükümetimizin bir taahhüdü olarak kabul ediyoruz ve sıkıntılı geçen son dönemlerin hükümetimizin de vereceği desteklerle aşılacağını ümit ediyoruz. Başbakanımızın Halk Bankasına kredilerin açılması talimatını vermesi son aylardaki sıkıntılı dönemin aşılmasında büyük bir yarar sağlayacaktır. Bizim için en önemli müjdelerden birisi başbakanımızın kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verilmesi müjdesi olmuş ve bu durum mesleklerini zor şartlar altında yürütülen esnaf ve sanatkarımız için yeni bir umut ışığı olmuştur. Yine en önemli müjdelerden biriside 3 yıl ustalık belgesi olup, yeni işyeri açmış olan esnaflar içinde  faizsiz kredi verilecek olması da esnaf camiamız için ayrı bir kazanım olmuştur” ifadelerini kaydetti.

Keskin, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ile alışveriş merkezi açılması kriterlerinin değiştirilmiş olmasının yanında, her alışveriş merkezinde esnaf ve sanatkara en az yüzde 5 pay yer ayrılması zorunluluğunun getirilmiş olmasının, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere de bunun içinde binde 3 pay yer ayrılmasının ve rayiç bedelin 4'te 1'i kira konmasının esnaf ve sanatkar camiası için ayrı bir önemli gelişme olduğunu kaydetti.

Keskin, sürekli indirimler yapılarak, esnaf ve sanatkarlar aleyhine oluşan rekabet şartlarının ortadan kaldırılacak olmasının da esnaf ve sanatkar camiasına katkısının yanında tüketiciler içinde önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, esnaf siciline kayıtta ustalık belgesiyle ilgili çıkan sıkıntıların giderilecek olmasının da yeni uygulamalar arasında yer aldığını belirtti.

Keskin, “Sayın Başbakanımızın  ‘G-20 dönem başkanlığımızda, esnaf ve sanatkar, Ahi Evran kültürünü dünyaya tanıtabilmek için KOBİ'lere özel bir gündem ayırdık ve KOBİ'ler üzerinde derin irfana sahip Türk esnaf kültürü inşallah dünyaya tanıtılacak’ sözü de Ahilik Kültürünün yaşatılması için önemli bir gelişmedir” diye konuştu.

 

ESNAF TEMSİLCİLERİNDEN ÇALIK’A ZİYARET

Bu arada, Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplantısına katılan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı da ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Keskin, “Öznur hanım, hem Malatya’nın ve hem de Türkiye genelindeki esnaf sorunlarına karşı her zaman duyarlı oldu ve esnaf teşkilatları ile sürekli istişare de bulundu. Esnaf camiasının birçok sorununun ilgili bakanlıklara ulaştırılmasında ve çözüm bulunmasında önemli katkılar sundu. Kendilerine yeni görevinde başarlar diliyoruz” dedi.

  Evren ise, “Milletvekilimiz, genel başkan yardımcısı olduktan sonrada esnaf ve sanatkarın sorunlarıyla yakından ilgilendi. Yeni kredi kaynaklarının sağlanmasında son dönemde esnaflarımız için önemli katkılar sağladı” dedi.

Çalık ise, “Bende bir esnaf evladıyım.  Malatya’daki esnaf teşkilatlarımız her zaman esnafın sorunlarını bize aktırdılar ve çözüm arayışında oldular. Esnaf ve sanatkarımız ne kadar huzurlu olursa, şehrimiz ve ülkemizde o kadar huzurlu olacaktır. Esnaf ve sanatkarımızın yaşadığı sorunların çözümü içinde dün olduğu gibi yarında destek sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak : Burhan Karaduman

Tür DOSYA İNDİR