ESNAFLARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLECEK

Keskin, 'Tuzak ürünler satmıyoruz'
"

"

 Keskin, “Tuzak ürünler satmıyoruz”

 

Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne  (MESOB) bağlı esnaf odası başkanlarına yönelik olarak esnaflara verilecek “Hijyen Eğitimi” konusunda bilgilendirme yapıldı.

Küçük Sanayi Sitesindeki Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Merkez Müdürü Derviş Yoldaş ile esnaf odası başkanları katıldılar.

 Toplantının açılışında konuşan  MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Hükümetimizin de son dönemde aldığı kararla hijyen eğitimine önem verilmeye başlandı. Hijyen eğitimi hem toplum, hem üreteci, hem de satıcı için çok önemli. Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi gibi önemli bir kurumumuz var. Buradaki öğretmen ve yöneticilerimiz esnaf ve sanatkarlarımızı yakından tanıyorlar. Bizim meslek odalarımızın içerisinde eğitim görecek olan oda üyelerimiz var” dedi.

“ESNAFTA TUZAK ÜRÜN YOK”

Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü, “Esnaf ve sanatkarımızı yemediği ve çocuğuna yedirmediğini başkasına yedirmez ve satmaz. Esnaf camiasında böyle bir anlayış var. Ancak verilecek olan hijyen eğitimlerini de esnaflarımız alacaklardır. Biz marketler gibi ‘Koy sepete, git kasanın önüne”  ne alıp almadığına bakmadan, bilemediğin tuzak ürünler satmıyoruz. Biz yıllarca bu kültürden geldik. Meslek eğitimi alan esnaflarımız aynı zamanda hijyen eğitimi de alacaklardır.”

 

“ESNAFLARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLECEK”

Hijyen eğitimi konusundaki yasal düzenlemenin geçtiğimiz yıl Temmuz ayında çıktığını ve 1 yıllık sürenin verildiğini belirterek konuşmasına başlayan Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş şu bilgileri verdi, “5 temmuz 2014 tarihinde hijyen eğitimi ile ilgili süre doluyor. Bu süreden sonra eğitim alınmamışsa esnaflarımızla ilgili olarak bazı cezai uygulamalar olabilir. Bundan dolayı oda başkanlarımızla istişare yapmak için bir araya geldik. Eğitimler 8 ile 40 saat arasında değişiyor. Aşçılık, kasaplar, kantin, kuaför ve fırıncılarda özellikle bu belgenin hassasiyeti gözleniyor. Dolayısıyla biz bunun eğitimi üstlenmiş durumdayız. İllerde ve ilçelerde Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezleri bu eğitimi verebiliyorlar. Biz burada özellikle çırak ve ustaları yetiştirdiğimiz için bu eğitimi esnaflarımıza vereceğiz. İlçelerde Halk eğitim Merkezleri üzerinde de bu eğitim verilebilir.”

 

İLÇELERDE ÇIRAK VE USTALARA EĞİTİM

Bu dönemde ilçelerde de çırak ve ustalara yönelik eğitim vereceklerini aktaran Yoldaş, “Bu yaz döneminde ilçelerde güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Oradaki belgesi olmayan ustalarımız ve çıraklarımızı kaydedip, il merkezine getirmeden ilçelerde eğitimlerini vererek belgelendirmelerini yapabiliriz” şeklinde konuştu.

  Toplantı sonunda Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş tarafından MESOB Başkanı Şevket Keskin* e okullarına verilen destekten dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

 

"

"
Tür DOSYA İNDİR