CHP BARIŞ HEYETİNDEN ZİYARET

CHP BARIŞ HEYETİNDEN ZİYARET
"

 CHP BARIŞ HEYETİNDEN ZİYARET

 

  CHP Barış Heyeti Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan ile Parti Meclisi üyeleri Çetin Soysal, Hüseyin Saygılı ve İbrahim Yener toplu halde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’i, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

  CHP Heyet Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, TBMM’nin tatili girmesini istemediklerini söyleyerek, “CHP; çözüm sürecinin, barış sürecinin kalıcı olması ile ilgili eleştirinin dışında, kimin ne yaptığı ile ilgilenmeden bu fidana can suyu verebilmenin peşindeyiz şuanda. Bu barışın olması gerektiğini, meselenin Kürt sorunu veya Kürt meselesi olmaktan çıktığını,Türkiye’nin sorunu olduğunu, Türkiye’nin de bu sorunu aşamadığı süre içerisinde esnafından sanatkarına, işadamından memuruna rahat bir nefes alamayacağı kaygısını taşıyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

    MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Bu sürecin böyle gitmemesi lazım. Barışı herkes ister. Barışında mutlaka sağlanması lazım. Bu sorunlarını çözüm yeri TBMM’nin olması gerekiyor. Bu sorunu TBMM’de çözmeniz gerekir. Burada mutlaka uzlaşma kültürünün olması gerekiyor. TBMM’de kavga değil, uzlaşı ile çözmeniz gerekir. Halkın beklentisi bu. Özellikle benim TESK’deki görevim nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda ziyaretlerde bulunduk. Esnafından tutun, sokaktan gezen insanına, memuru, amiri,çalışanı, çalışmayanı, halkın tümü toprağın suya susaması gibi herkes barışa ihtiyaçları var.. Türkiye’nin mutlaka bu durumu kabul etmesi gerekir. Esnaf ve sanatkar camiası olarak barıştan yanayız. Olaylar başladığı zaman; görüyorsunuz, gezi olayları ve diğer olaylarda, Doğu’daki olaylarda en büyük zararı esnaf ve sanatkar camiası çekiyor. Birisi kepenği indir diyor, diğeri aç diyor. Vitrini taşlanan, malı yağmalanan biziz” ifadelerini kaydetti.

 

"
Tür DOSYA İNDİR