BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR, SEÇİM ÇALIŞMALARINA ESNAF KURULUŞLARINI ZİYARET EDEREK BAŞLADI

DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK""
"

 BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR, SEÇİM ÇALIŞMALARINA ESNAF KURULUŞLARINI ZİYARET EDEREK BAŞLADI

  -MALATYA BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR:

  -“MALATYA ŞEHİRCİLİKTE ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ”

  -AK PARTİ İL BAŞKANI BÜLENT TÜFENKÇİ:

  -“BİZİM  ADAYIMIZ HALIKN İÇERİSİNEDN GELDİ. BAZILARI 10 YILDIR MALATYA’YA UĞRAMIYOR, BAZILARI SEÇİMDEN SEÇİME UĞRUYOR”

 

  -MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

  -“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

 -ESKKK BAŞKANI ALİ EVREN:

  -“BİRLİKTE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

 

 

Malatya Belediye Başkanı  ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, seçim çalışmalarını Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni (ESKKK) ziyaret ederek başlattı.

  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, birlikte seçim çalışmalarının ilk çalışması kapsamında MESOB  Başkanı Şevket Keskin ve esnaf odaları başkanları ile ESKKK Başkanı Ali Evren’i ziyaret eti.

  Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız genel merkezimiz tarafından belirlendi ve mevcut belediye başkanımız ile yola devam diyoruz. Bu kapsamda çalışmalara başladık. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, onların önümüzdeki dönemle ilgili görüşlerini, önerilerini almak anlamında başkanımız ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımızı ziyaret ediyoruz. MESOB Başkanımızın uzun yılardan beri Malatya’da görev yapması, esnaflarımızı temsilen çok önemli görevde bulunması, oda başkanlarımızsın her birinin halkın içerisinde olması nedeniyle onların görüş ve önerileri bizim için çok çok önemli. Önümüzdeki dönemin yol haritasını belirleme anlamında bu görüşleri bizler önemsiyoruz.  Tabi biz bunları söylerken, Ahmet  Çakır başkanımız esnafa yönelik çok ciddi çalışmalar yaptı. Özellikle yapılan çalışmalar, biraz çarşıyı bilen, biraz Malatya’yı bilen insanlar tarafından her ortamda takdir ediliyor. Neler yapıldı derseniz? Şire Pazarı’nın düzenlenmesinden tutun da, Bakırcılar Pazarı’nın düzenlenmesine kadar İplikçiler Pazarının düzenlenmesine kadar, her bir çarşımız açık AVM’ler haline getirildi. Ailelerin rahatlıkla girebileceği mekanlar oluşturuldu. Tabi bunun düzenlenmesinde esanslarla birlikte Malatya Belediyemizin çok ciddi katkıları oldu. Bunu bazıları görmek istemese de, bazıları bunu açık bir destek olarak anlasa da, esasında yapılan vatandaşın, esnafın bir teşekkürü anlamındadır. Çünkü bundan sonra yapılacaklarda bu takdire bağlıdır. Onun için ben Malatya’da yaşayan insanların bu yapılanları gördüklerini ve vicdanlarını sesine kulak vereceklerine inanıyorum. Ben niye özellikle Malatya’da yaşayanlar diye söylüyorum, burada bir şeyi ifade edeyim; gerçekten AK Parti Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, halkın içerisinde çıkan, kendiside esnaf ve sanayici olan bir arkadaşımız. Diğer partilerin adaylarına bakınca şunu görüyoruz, bunların hiç birisi Malatya’da sürekli yaşayan insanlar değil.  Birisi uzun süre Edirne’de yaşamış, bazıları 10 yıldır Malatya’ya uğramıyor, bazıları seçimden seçime uğruyor. Bakın 4 partinin adayı var. Ama bizlerin hem işyerleri burada, hem evleri burada, hem Malatya’nın içerisinde çıkmış insanlarımız ve Malatya’nın sorunlarına da gerçekten vakıfız ve Malatya’nın insanlarıyla da gerçekten gönül bağı kurmuş insanlarımız. Bu anlamıyla da ben özellikle Malatya’da yaşayan insanlar diye vurgu yapıyorum” ifadelerini kaydetti.

  Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır ise şunları söyledi;  “AK Parti İl Başkanlığımız ve seçim koordinasyon merkezimiz bir program yapıyor, burada temel amacımız bütün sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere bütün Malatya’da ve bütün ilçelerimizde ve mümkün olduğu kadarıyla da bütün köylerimize ulaşmaya çalışacağız. Biz geçmiş dönemde de, 5 yıllık süre içerisinde bu şehre hizmet etmek nasip oldu. Temel amacımız sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri olsun, halkımız olsun, ziyaret ederek istişareler yaptık, halkımızdan gelen talepler vardı, çarşının artık yıprandığını, alt yapısı ile üst yapısı ile çarşının artık geriye gittiği ve artık buraların yenilenmesi ve modern çarşılara dönüştürülmesi talepleri vardı. Bunlarla ilgili olarak dönem içerisinde başkanlarımızın hepsiyle istişare etme imkanı oldu. Biz dönem içerisinde S plakanın düzenlenmesi, T plaka yönetmenliğinin çıkarılmasına kadar

, dolayısıyla çarşı merkezinin yenilenmesi, Malatya’ya özgü çarşıların yaşatılması ve geleceğe taşınması adına Şire Pazarı yeniden onarıma alındı. Kayısının pazarlandığı bir alan ve çarşımız yoktu. Dolayısıyla Şire Pazarı’ndaki düzenlenmesi ve el sanatlarını desteklenmesi amacıyla Bakırcılar Çarşısı’nın düzenlenmesi, AK Pınar bölgesinin düzenlenmesi, genellikle esansımızın ticaret yaptığı bütün alanlarda alt yapı ve üst yapıda önemli çalışmalar yaptık.  Malatya’nın kalkınması ve gelişmesi adına alışılmışın çok ötesinde bir inşaat ve proje yürütüldü.  Malatya gerçekten bugün baktığımız zamanda, Türkiye’de dikkat çeken, şehircilik noktasında çok önemli bir yere geldi. Büyükşehir ile birlikte bu kaklıma çok daha hızlanacak. Bunun içinde bütün Malatyalıların her zamanda desteğine ihtiyacımız var. Biz bu hizmetleri Malatya için yaptık, hemşerilerimiz  için yaptık, insanlarımız için yaptık. Onları anlamak bizim en temel ilkelerimizden bir tanesidir. Seçil çalışmamızı burada başlattık. Bütün başkanlarımıza bu süreç içerisinde 5 yıllık süre içerisinde zaman zaman eleştirileri oldu, zaman zaman destekleri oldu,  ama hepimizin tek amacı vardı; bu şehir bir yerlere gelmeliydi ve bu şehrin sorunları çözülmeliydi.  Bu süre içerisinde İnşallah anlımızın akıyla, yaptığımızın kanaatindeyim. Bundan sonraki süreçte İnşallah hayırlı olur. Malatya’mıza yakışan bir seçim süreci geçiririz diye temenni ediyorum.”

  MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Özellikle seçim çalışmanızın esnaf ve sanatkar kesiminden başlatılması bizim için çok büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Burada esnafa verilen bir değerin olduğunu düşünüyorum. Seçim çalışmasının esnaf ve sanatkar kesiminde başlaması bizleri son derece mutlu etmiştir. Tabi ki ben Ahmet Çakır başkanımızın yaptığı hizmetlerden dolayı  her platformda desteğimiz devam etmiştir, bundan sonrada devam edecek. Ahmet Çakır döneminde merkezde esnaf ve sanatkarımıza yönelik büyük ve önemli hizmetler yapılmıştır. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar esnaf ve sanatkara yönelik olarak yapılan hizmetlerin en büyüğü Ahmet Çakır döneminde yapılmıştır. Bunu inkar etmek, kendini inkar etmek demektir. Diğer taraftan baktığınız zaman, Malatya’da yolun altı ve üzeri diye bir ayırım vardı ve bizimde utançla baktığımız bir dönem vardı. Bugün Yıldıztepe’den Yeşiltepe’ye kadar girmediği bir semt kalmadı. Beylerderesi viyadüğü’nden Çöşnük’e kadar girmediği bir mahalle kalmadı. Biz esnaf olarak kimin ne yapağını iyi biliyoruz. 200 tane mahallemizin bu dönemde tamamlandığını gördük ve bunun içinde destek verdik. Her ne kadar bizim verdiğimiz destek birilerine sıkıntı veriyorsa da, birilerine acı geliyorsa da bizim verdiğimiz desteğin büyük öneminin olduğunu anladık. Bundan dolayıda ben yine mutluk duyuyorum. Biz bundan sonrada tekrarlıyorum, Ahmet Çakır ve Başbakanımızı desteklemeye devam edeceğiz.  Benim desteğim şudur, bize inanın, bizim fikrimizde olan, bizimle beraber devam eden bütün esnafımızın bu desteği vereceğine inanıyorum ve esnafımıza da güvenerek ben bu desteği veriyorum. Ben bu desteği de sonuna kadar veriyorum. Ben hiç kimseye de cevap vermek istemiyorum. Çünkü yapılan o eleştirileri önemsemiyorum. Malatya’da yapılan hizmetleri Malatya halkı çok iyi biliyor. Çıkıp çarşıya baksınlar. Ben AVM’lere karşı çıktığım zaman, bugün bizi eleştirenlerin milletvekillerinin , AVM’nın proje tanıtımında orada gezip takla atığını da ben biliyorum.  AVM’yi kimin desteklediğini ve kimin karşı çıktığını Malatya halkı çok iyi biliyor. Onu için açık yüreklilikle söylüyorum, esnafıma güvenerek söylüyorum; belediye başkanımızı esnaflarımızla giderek tebrik ettik. Seçimde başarılar diliyorum. Ahmet Çakır’a sonuna kadar destek vereceğim. Şevket Keskin, her zaman açıktır ve açık yüreklilikle davranmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 Ziyaretten sonra MESOB Başkanı Şevket Keskin, yeni dönemde esnaf ve sanatkara yönelik olarak şehirde yapılmasını talep ettikleri dosyayı Ahmet Çakr’a sundu.

 Ziyarette Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Bardakçı, Belediye Başkan’ı Ahmet Çakır’a, Ayakkabıcılar Çarşısı ve Mısır Çarşısı’nda yapılan hizmetler ve verilen destekler için teşekkür etti.

  Çakır ve Tüfenkçi daha sonra ESKKK Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti. Evren ziyarette yaptığı konuşmada, “belediye Başkanım sizlere 6 ay önce sanayideki toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanım diye hitap ederek toplantıya başlamıştık. Büyükşehir belediye Başkanı olacağınızı  neye dayanarak söyledik? Çünkü sanayi sitelerinin alt ve üst yapıları ile şehrin çehresinin değişmesi ile yapılan çalışmalardan dolayı bu cümle söylenmiştir.  Ancak büyük bir sorumluluk aldınız, Allah yardımcınız olsun. İnşallah güzel kadrolar ile bunu başaracağınıza yürekten inanıyorum. Bizlere düşen görevlerde sizinle beraber hizmetlerde elimizi tayın altına koymaya her zaman hazırız. Çünkü bi il hepimizin” dedi.

  Evren ziyaret esnasında sanayi sitesinde yapılan hizmetler için teşekkür ederek, Sanayi Sitesinde faaliyet yürüten keresteci esnafına yeni bir site yapılması için belirlenen alanın Belediye tarafından istimlak edilerek, sitenin TOKİ, Belediye ve esnaf işbirliği ile yapılmasını talep etti.

  Evren, hazırladıkları site yapımı ile ilgili dosyayı  Ahmet Çakır’a hediye etti. Evren, Çakır’a bir kalem seti de hediye ederek, “İnşallah esnafımıza yönelik projelerin kararlarını bu kalemle atarsınız” dedi.

 

 

 

Kaynak : BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR