Vali Toprak'a ziyaret

MESOB Başkanı Keskin, oda başkanlarıyla birlikte ziyaret ettiği Vali Toprak’a, darbe girişimi sırasındaki çabaları nedeniyle teşekkür etti.
"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde oda başkanları ile birlikte Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin,  Vali Toprak’a Malatya’daki görevinin hayırlı olmasını dileyerek, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimindeki çalışmalarından dolayı da teşekkür etti.

Keskin; darbe girişimine milletin dur dediğini ifade ederek, “Elin gavuru milletin iradesi olan Meclisi bombalamamış, Cumhurun Başkanının sarayını bombalamamış, ama bizim içimizdeki gavurlar bunu yaptılar. Hem meclisi bombaladılar, hem sarayı bombaladılar, milletimizden ve sayın cumhurbaşkanımızdan aldıkları dersle böyle kendini bilmezler artık darbeye kalkışamayacaklardır. İnşallah ülkemizin birlik ve beraberliği her zaman devam edecek. Özellikle esnaf camiası adına size o gün göstermiş olduğunuz performans ve dik duruşunuz gerçekten Malatya’daki insanlara güven verdi, bundan dolayı da sizlere teşekkür ediyoruz. Devlet adamlarımızın böyle yiğit olması, cesaretli olması halka büyük bir cesaret vermektedir. Darbe girişimcilerine milletimiz iyi bir ders vermiştir. Türk milletinin ortaya koymuş olduğu bu dik duruş, dünya milletlerine de örnek olacak bir davranıştır. Sizi ve ekibinize Malatya’da göstermiş olduğunuz o güzel cesaretten dolayı, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki pistin kapatılması, 2. Ordu Karargahının kapatılması ve diğer askeri birliklerin önlerinin kapatılarak darbecilerin dışarı çıkmasını engellemenizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca Malatya’da vatandaşlarımızın da göstermiş olduğu duyarlılığa da ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Mustafa Toprak ise, “Bir faciayı, elim olayı, hiçbir ülkenin aslında düşman ülkeler aracılığı ile dahi savaş hukukunda dahi yaşanmayacağı, ihanetleri ve sıkıntıları gördük. O acıdan hakikaten ülkemize, milletimize ilk önce geçmiş olsun demek gerekiyor. Hakikaten sayın cumhurbaşkanımızın başta olmak üzere, sayın başbakanımızın ilk anda olayı öğrenir öğrenmez ortaya koydukları duruş, vermiş oldukları mesaj, o mesajla birlikte milletimizin kendi iradesine sahip çıkması, sahiplenmesi, meydanları doldurması ve hakikaten elinde avucunda hiçbir şey olmamasına rağmen o tankların, üzerinde ateş gelen noktalara cesaretle gitmesi milletimiz adına da önemli bir birlikteliği oluşturdu. Savaş hukuku içerisinde olan ülkelerin dahi savaş hukukunda bir birlerine yapamayacağı, yapmaktan uzak duracakları ihaneti, hainliği, saldırıları biz kendi ülkemizde şerefli Türk Ordumuzun kadim geçmişine hiçbir şekilde yakışmayacak şekilde içerisine kümelenen, kene gibi yapışan, ihanet çeteleri aracılığı ile milletimize ve ülkemizin bekasını, birliğini sağlayan kurumlarına yöneldiğini ibretle, nefretle, gördük. Ama bir bakışla da adete kendimize geldik.  Baktığımızda ülkemizdeki tüm katmanların bir arada hareket ettiğini, yukarıdan aşağıya, sağdan sola kim olursa olsun ülkemizin bekası söz konusu olduğunda, ihanetle karşılaşmamız halinde bir araya gelip yek vücut halinde karşı durmanın kahramanlık destanını hep birlikte yazdılar.  Burada, Malatya’da da yazıldı. Ülkemizin değişik noktalarında yazıldı. Bu bizim için önemlidir işin doğrusu. Demekki Türk milleti hakikaten başına bir problem geldiğinde her türlü ayrılığı, gayrılığı bırakıyor ve bekasına, milletine, devletine, devletini yönetenlerine ve milletimizin iradesine, demokrasisine sahip çıkıyor. Bu çok önemli bir şey.Bunu da gördük. Ben sizlerin şahsında tüm Malatyalı hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Darbe girişiminde esnaf ve sanatkarların göstermiş olduğu duruşa da teşekkür eden Vali Toprak şöyle devam etti; “Esnaf örgütlerimizin, esnafımızın, her bir esnafımızın, sanatkarımızın bu güzel ülkenin çimentosunun en önemli harç malzemelerinden birisi olduğunu biliyorum. Çünkü nerede bir ülkemize yeltenecek olsa, ne kadar bir başımıza problem gelecek olsa bizi temsil eden esnafımızın, esnaf demek vatandaş demektir,  milli güç demektir, esnafımızın o kendi ahlak anlayışı ile o ta kadimden gelen Ahilik kültüründen almış olduğu o kültürü kendi arasındaki hem dayanışmasını, hemde ülkesinin başta birliğine, beraberliğine, bekasına olumlu yönde katkı sağladığını burada da gördük. Onun için sizlere, esnaf ve sanatkarlar camiası adına oda başkanlarımızın ve birlik başkanımızın şahsında esnafımıza da, sanatkarlarımıza da şükran duygularımı sunuyorum.”

Vali Toprak,  “Ekonomiyi hareketlendirmek istiyorsak, sosyal hayatı hareketlendirmek istiyorsak, ticareti yaymak istiyorsak o ana damar ve o ana damarı besleyen kılcal damarların esnaf örgütümüzde olduğunu da görüyoruz ve biliyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde, burada olduğumuz sürece, var olduğumuz sürece bu alanda oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırma yada mevcut güzellikleri daha da iyi bir noktaya taşıma adına İl Valisi olarak benim ya da temsilinde bulunduğum bakanlıklar adına yapabileceğim bir şey olursa eyvallah, emrinize amade olduğumu  bir esnaf çocuğu olarak da ifade etmek istiyorum. Babam şuanda esnaflık yapmıyor ama babamda yani marangozluk, toptan bakkaliye, un yem kepek ve benzeri işleri yaptı ve bizde onun yanında yetiştik çocukluğumuzda, gençliğimizde. Onun için bir esnaf babanın, ocağının bir ferdi olarak da bunu hissederek söylüyorum.”  ifadelerini kaydetti.

Vali Toprak ve esnaf temsilcileri bir süre sohbet ettiler.

 

"
Tür DOSYA İNDİR