TŞOF 6. BÖLGE TOPLANTISI'NI VAN'DA YAPTI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Van*da düzenlediği bölge toplantısında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, , bölge halkının önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Halkımızın da bu sürece ve barışa olan inancı çok yüksek. Bu bizi çok mutlu ediyor. Biz büyük bir camiayız" dedi."
"

TŞOF 6. BÖLGE TOPLANTISI’NI VAN’DA YAPTI

 

Keskin, “Halkımızın barışa olan inancı çok yüksek

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Van*da düzenlediği bölge toplantısında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, , bölge halkının önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Halkımızın da bu sürece ve barışa olan inancı çok yüksek. Bu bizi çok mutlu ediyor. Biz büyük bir camiayız” dedi.

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Van*da 6. Bölge Toplantısını yaptı.

Bir otelde düzenlenen ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda şoförlerin sorunları masaya yatırıldı.Toplantıya Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Dönmez, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Temsilcileri, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi ve Van Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Faruk Alparslan, bölge illerinin oda başkanları, TŞOF Genel Sekreter Yardımcısı ve Hukuk Müşaviri Av. Zerrin Boztaş ve TŞOF Vergi Danışmanı Mali Müşavir Cüneyt Yeşilkaya katıldı.    

 

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Faruk Alpaslan, Türkiye*nin her köşesinde yaşanan sorunlarla ilgili Genel Başkan Fevzi Apaydın ve hükümet yetkilileriyle istişare ederek bilinçli adımlar attıklarını söyledi. Van*da 2011 yılında yaşadıkları depremlerde yardımlarından dolayı bütün Türkiye*ye teşekkür eden Alpaslan, “İnanın hiç bir sorunumuz çözülmez değil. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da arttığı bugünlerde huzuru yakaladığımız sürece hizmete devam edeceğiz. Huzursuzluk ortamında sadece yaşam mücadelesi verebiliyoruz. Özellikle AB müktesebatına dikkat çekmek istiyorum. AB müktesebatıyla bize bazı belgeler dayatılıyor. Biz burada genel başkanımızın önderliğinde bu sorunları ve diğer tüm sıkıntıları birlikte tartışacağız ve umarım bu toplantının sonuçları hepimize hayırlı olur” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, kendi döneminde bir ilki gerçekleştirerek bölgesel toplantılar yaptıklarını belirtti. Bu toplantılarda sorunları tespit edip yetkili mercilere ulaştırmanın önemine değinen Apaydın, “Zaten hedefimiz budur. Sorunları tartışıp tespit ederek Bakanlığımıza ulaştırmaktır. Şimdi konuşacak olan sizlersiniz. Değerli arkadaşlar sorunlarımız çok. Burada hepimiz birlikte konuşacağız tartışacağız. Van şimdi Büyükşehir oldu. Umarım bu hepimize hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

 

“HALKIN BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEK”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya ESOB Başkanı ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Keskin ise, bölge halkının önemli bir süreçten geçtiğini belirtti. Bu süreçte yapılan toplantıların çok önemli olduğunu anlatan Keskin, genel başkanlarının çözüme sürecine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Keskin, “Halkımızın da bu sürece ve barışa olan inancı çok yüksek. Bu bizi çok mutlu ediyor. Biz büyük bir camiayız. Türkiye*de her gün yasalar değişiyor. Özellikle Ulaştırma Bakanlığımızın bize çok büyük yükler çıkardığı bir gerçek. Çok fazla belge istiyorlar. Önceleri bu belgeleri azaltacaklarını söylüyorlardı ama tam tersi arttırmaya başladılar. Ama ne olursa olsun önemli olan birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Bu ruhla hareket edersek bütün sorunlarımızı çözeriz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şoförlerin yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere bazı yasaların yürürlüğe girmesi konusundaki sorunlarını aktarmaları ve sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi.

"
Tür DOSYA İNDİR