SURİYELİ 5 BİN MÜLTECİYE ESNAFLARDAN İFTAR YEMEĞİ

" MESOB, SURİYELİLEREN KALDIĞI KONTEYNIR KENTTE İFTAR YEMEĞİ VERDİ"
"

   SURİYELİ 5 BİN MÜLTECİYE ESNAFLARDAN İFTAR YEMEĞİ

  MESOB, SURİYELİLEREN KALDIĞI KONTEYNIR KENTTE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

 

 

 Malatya’da Suriyeli mültecilerin kaldığı Beydağı Konuklama Tesislerinde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından5 bin kişilik iftar yemeği verildi.

  Konteynır Kentte MESOB tarafından yapılan organizasyon ile burada kalan 5 bin Suriyeli mülteciye iftar yemeği verilirken, Malatya protokolü de Suriyelilerle birlikte sofraya oturarak iftarlarını birlikte açtılar. İftar yemeğine Vali Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  MESOB Başkanı Şevket Keskin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu yöneticisi de katıldı.

                TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf teşkilatları olarak Suriyeli kardeşlerimizle bir araya gelerek birlikte iftar açmak istedik. Malatya esnaf ve sanatkar camiası olsun, Türk esnaf ve sanatkar camiası olsun, her zaman düşkünden ve garibandan yanayız, bizim aslımız bu, Ahilik kültürümüzden gelen geleneğimiz bu. Allah, kimseyi yurdundan ve barkından eylemesin. Bizim yurdumuzun değerini çok iyi bilmemiz lazım, milletin irade göstermemiz lazım, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamız lazım. Aslında Malatya’da herkesin gelip burayı görüp, ülkesine, milletine, devletine biraz daha özveri ile bulunması gereken çok büyük bir ayna var burada. Bu yemeği bütün esnaf ve sanatkar camiasının adına veriyoruz” ifadelerini kaydetti. 

                Suriyeli mültecilere iftar yemeği vermekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, “Allah kimseyi ülkesinden etmesin, birlik ve beraberliklerini bozmasın. Türkiye geneline çağrımız var, Malatya’daki esnaflar gibi Suriyeli mülteci kardeşlerimize sahip çıkalım” dedi.

  Yemekler Suriyelilere tek tek yemek tabaklarına konarak dağıtılırken zaman zaman izdihamda yaşandı.

                Yemeğe katılarak Suriyelilerle birlikte sofraya oturan Vali Vasip Şahin, Malatya’daki konteynır kentte şuana kadar 5 bin Suriyeli mültecinin geldiğini ve bu sayının 10 bine kadar çıkabileceğini ifade etti. Vali Şahin, “5 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Esnaflarımızın sofrasında burada misafirlerimizle birlikte olduk. Bu çok güze, buradaki insanlarla bir sofrayı paylaşmak. Bu insanların acısı çok büyük. Vatanını, yurdunu, evlerini barklarını, kurulu düzenlerini terk etmiş gelmişler. Temennimiz en kısa zaman da oradaki durumun düzelmesi ve huzurun tekrar gelmesi, bu insanlarında kurulu düzenlerine tekrar dönmeleri. Bize teşekkürlerini ilettiler.  Bir sürü sıkıntıları var, biliyoruz. O sıkıntılara rağmen bizlere teşekkür ediyorlar. Buda onların ne kadar gani gönüllü olduklarını, aslında büyük beklentiler içerisinde olmadıklarını gösteriyor. Azla yetinen bir yapıları var. Ben onlara teşekkür ediyorum. Esnaf odalarımıza iftar nedeniyle teşekkür ediyorum. İftarda hep birlikte olmak istedik. Ancak Suriyeli kardeşlerimizin ailevi hassasiyetleri nedeniyle bir kısmı evlerine yemeklerini götürdüler, kendi aralarında iftar etmeyi tercih ettiler. Oda güzel oldu. Bugün burada olmak çok güzeldi. Bu kent 10 bin kişilik. Bundan sonra da ihtiyaç duyuldukça misafirlerimiz gelmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

                Vali Şahin, Türkmen bir Suriyelinin evde çay ikram etme davetini kırmayarak kaldığı konteynıra gitti. Vali Şahin’le konuşan Türkmen bir kadın teşekkür ederek dua edip, “Ömrünüz uzun olsun” dedi.

   Vali Şahin, beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Erdim, MESOB Başkanı Şevket Keskin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte Türkmen Suriyeli ailenin konteynırında ikram edilen çayı içtiler.

 
 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

"
Tür DOSYA İNDİR