Seçim çalışmaları kapsamında HDP Heyeti, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (MESOB) ziyaret etti.

Ziyarete HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan ve beraberindeki heyet katıldı.

"

HDP HEYETİNDEN MESOB’A ZİYARET

 

Seçim çalışmaları kapsamında HDP Heyeti, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (MESOB) ziyaret etti.

Ziyarete HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan ve beraberindeki heyet katıldı.

Ziyaret için teşekkür eden ve tüm partilere seçimde başarılar dilediklerini belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kamuoyuna yansıyan ifadeleri üzerinde durarak, “Siyaset vazgeçilmez unsurların başında gelir. Ben bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Milletin içindeki en büyük tedirginlik Sayın  Demirtaş’ın Kabe ile Taksim’i özdeşleştirmesi vatandaşı çıkmazı sürüklemiştir. İkincisi ise, ki hepimiz Müslümanız, kimsenin kimsenin Müslümanlığın da şüphesi yok. Diyanetin üzerinde siyaset yapılması veya bütün partilerin yapması gerçekten vatandaşın içerisinde, esnafın içerisinde büyük bir şok yarattı” dedi.

  HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat ise, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kabe ile Taksim’i özdeşleştiren bir konuşması olmadığını belirterek, “Böyle bir konuşması yoktur. ‘ya ben konuşmadım, Vallahi ben konuşmadım, billahi konuşmadım, böyle bir laf ağzımdan çıkmadı’ diyor. Ama aynı şeyi söyleye söyleye insanları kafasına şey etti. Diyanet’e gelince açın bizim hazırlamış olduğumuz anayasayı; doğru bugünkü Diyanetin değişmesi lazım. Başbakana bağlı bir kurum olamaz Diyanet. Özerk olması lazım, Diyanet İşleri Başkanının halk tarafından seçimle seçilmesi lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1999 yılında yapılan 1. Din Şurasında alınan kararları açın okuyun; diyanet İşleri başkanlığının yaptığı din şurasında da diyorki, Diyanet İşleri Başkanlığı başbakanlığı bağlı bir kurum olmaktan çıkarılmalıdır. Bağımsız, tarafsız ve seçimle gelen bir konumda olmazı lazımdır deniliyor. Biz onu söylüyoruz” ifadelerini kaydetti.

  HDP Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan’da, esnafın durumunun içler açısı olduğunu seçim çalışmaları esnasında gözlemlediklerini söyledi ve “Esnafa dönük politikalar ne yazıkki esnafı hızla iflasa sürüklemektedir” dedi.

 

"

Tür DOSYA İNDİR