SANAYİ SİTESİ ESNAFLARI İÇİN TOPLANTI SALONU AÇILDI

SANAYİ SİTESİ ESNAFLARI İÇİN TOPLANTI SALONU AÇILDI
"

 SANAYİ SİTESİ ESNAFLARI İÇİN TOPLANTI SALONU AÇILDI

 Malatya Küçük Sanayi sitesinde Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası tarafından yeni bir toplantı salonu düzenlenerek, hizmete girdi.

   Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası’nın Küçük Sanayi Sitesi içerisinde yer alan salonu AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, çok sayıda esnaf ve sanatkarlar odaları başkanlarının katılımı ile hizmete girdi.

  Açılışta konuşan salonu AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Bu gün çok güzel bir tablo var. Bu organizasyonu yapan, Ali Evren beye, Şevket başkanına teşekkür ediyor. İnşallah bu salonu kullanmak çok fazla nasip olmayacak. Niye? daha büyük salonlarda buluşacağız. Buradaki keresteci esnafımız bölgeye, Türkiye hitap eden bir noktaya gelecek. İnşallah ihracata yönelik çalışmalar yapılacak. Bu gün bunun adımı inşallah atıldı diyorum, inşallah şu anda açılışını yaptığımız toplantı salonunda çok hayırlı kararlar alınır” diye konuştu.

   Evren ise, sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, şehir merkezindeki toplantılara katılamadığını, bundan dolayı da sanayi sitesindeki salonu açtıklarını söyleyerek, “Esnaflarımız elbiselerini değişmeden geliyorlar oturuyor sorunlarını anlatıyor” dedi.

  MESOB Başkanı Keskin’de  “Sayın başbakanımız hedefimizi 2071 dediğine göre, esnaf ve sanatkar camiası da 2071 hedefini yapacak. Dünya ile rekabet edebilmemiz için merdiven altlarında, küçük yerlerden çıkmamız gerekiyor” diyerek, yeni sanayi sitelerinin kurulması gerektiğini vurguladı.

  Esnafların yeni sanayi sitesi kurulması için destek istediği Belediye Başkanı Ahmet çakır ise, “Çözülmez diye bir şey yok. Herkes birlik içinde olmalı, aksi takdirde çok zor olur. Birlikte olacağız” dedi.

  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’da küçük sanayi sitesinin 60 yılık olduğunu ve o süreci çok iyi hatırladığını vurgulayarak,  “O günde bir vesileyle birleşilerek gelindi. Ancak, 50-60 yıl önceki durum yok. Çarşıdan buraya nasıl gelindiğini ben biliyorum” diyerek, herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini ve bugün projelerin daha rahat bir bir şekilde hayata geçirilecek şartların bulunduğunu ifade etti.

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR