ŞAHİN'DEN MESOB BAŞKANI KESKİN'E ZİYARET

ŞAHİN'DEN MESOB BAŞKANI KESKİN'E ZİYARET KESKİN; 'ONKOLOJİ HASTANESİ MUTLAKA MALATYA'YA KAZANDIRILMALI'

ŞAHİN’DEN MESOB BAŞKANI KESKİN’E ZİYARET

KESKİN; “ONKOLOJİ HASTANESİ MUTLAKA MALATYA’YA KAZANDIRILMALI”

 

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde AK Parti Battalgazi İçe Başkanı Osman Güder ve partililerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti. MESOB Başkanı Keskin, Kanser hastaları için Onkoloji Hastanesi’nin Malatya’ya kazandırılması gerektiğini belirtirken, emekli esnaf ve sanatarların maaşından yapılan yüzde 15 kesintinin de kaldırılması gerektiğini kaydetti.

 

 Ziyaret için teşekkür eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, genel seçimler için milletvekili aday adaylığı konusuna değinerek, “Dışarıdan gelen, Malatya’nın içini bilmez. ‘Ben geldim’ diyor. Tamam başımız gözümüz üstüne, Malatyalısın. Belki doğrudur, akrabalarınız, aileniz burada Ama siz Malatya’nın yöresini, oturmasını, kalkmasını, coğrafyasını, tarikatını, aşiretini, cemaatini, yapısını bilmezsiniz. Malatya’da oturan, Malatya’nın tozunu toprağını yutan insanlar Malatya’da siyaset yapsınki, Malatya’nın esnafının tüccarının, sanayicisinin, kayısının, buğdayın, arpanın, barajların, yolların ne olacağını, yeşil alanların ne olacağı Malatya’da olan insan ancak bilir, başkası bilemez. Başkası ne yapacak, gelecek, ‘Osman başkan hadi gidelim, şu köyleri bir öğrenelim, yolu nerede gidiyor, yordamı nerede gidiyor?’ Sonra soracaklar Malatya’nın ne sorunu var?, Senin ağzından alacak, basının ağzından alacak, onu götürüp tekrar  Malatyalılara anlatacak. En büyük sıkıntımız burada geliyor. Kimin hakkında hayırlısı ise Allah ona nasip etsin. Ama burada memlekete hizmet etmek için memleketi çok iyi bilen ve tanıyan insanlar gelmeli. Çünkü milletin vekili olacak. Eğer genel başkan vekili olacaksanız, Malatya’ya gelmenize gerek yoktur. Yukarıda bir el sallarsınız. Malatya’da 5 tane milletvekili kime listeye alırsanız alın, o kazanır” dedi.

 Mevcut milletvekillerinden memnun olduklarını belirten Keskin, “Açıkça söylüyorum, Allah işinizi rast getirsin, hep  beraber diyalog içinde olduk. Beraber yaptık. Bazı olayları size getirdik, çözüldü, çözülmedi, ama olayların takipçisi oldunuz. Tek bir sıkıntı oldu. Malatya’da bir dedikodu oldu, ‘Milletvekilleri kendi sorunlarını kendi aralarında çözemediler ki, Malatya’nın sorunlarına sıra gelsin.’ Esas önemli olan nokta buraydı, sizler için. Hep birlikte hizmet etmeye çalıştık. Bu seçimde de başarılar diliyoruz, biz yine Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız, Ahmet Davutoğlu’nun yanındayız” ifadelerini kaydetti.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyaretlerinde esnaf ve sanatkarların sorunlarını yanında Malatya’nın önemli sorunlarını da dosyalar halinde takdim ettiklerini belirten Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduğumuz dosyada Onkoloji Hastanesi’nin kurulması talebimiz yer alıyor. Bu hastaneye Malatya’nın ve bölgemizin çok büyük bir ihtiyacı vardır. Talebimiz üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bazı kişileri görevlendirdi. ‘Bir gece düzenleyin, benim ismimi de yazın, Onkoloji Hastanesi için katkı vereyim’ diye talimat verdiler.  Malatya’da 3 kişiden birisi kanser. Hastaneye gidin, taziyelere gidin baktığınız zaman vefat edenlerin, hastane de tedavi görenlerin 3’te birisi kanser. Ayrıca emekli olup da halen işinin başında olan esnaf ve sanatkarın maaşından yapılan yüzde 15 kesintinin kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor” diye konuştu.

 

  AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise, “Teşkilat programı kapsamında ziyarette bulunduk. AK Parti kurulduğu günden beri hakkı doğru söyleyen sivil toplum örgütleri ve Milet belirlemiş oldu. Malatya’da Şevket Başkanımız her zaman sağduyusu ile bizlere destek vermiştir, Malatya’da siyasetin belirlenmesinde katkısı olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyoruz.  Milletvekilimiz Mustafa Şahin’in son dönemde sulama projeleri konusunda ilimize önemli katkıları olmuştur” dedi.

 

 AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise şöyle konuştu, “Görevi almış olduğumuz tarihten, görevi bırakacağımız güne kadar kesinlikle hep milletimizin arasında olmaya çalıştık. Sivil toplum örgütlerimizle beraber olmaya çalıştık. Köylümüzle, tüccarımızla, sanayicimizle, işadamlarımızla, öğrencilerimizle, yani halkın bütün katmanları ile bütün kesimleri ile iç içe olmaya çalıştık. Niye?  Siyaseti millet ile beraber yapıyorsak, milletin derdini de çok iyi bir şekilde gidip yerinde tespit edip, tahlil edip ve onunla ilgilide gerekli adımları da atmak zorundayız. Millete rağmen, halka rağmen siyasetin var olmayacağını en iyi bilenlerdeniz. Onun için sayadayız. Şuanda anamuhalefet partisinin ilimizde almış olduğu yüzde 17-18 oranında bir oy oranı var. Diğer bütün siyasi partiler ilde  barajı aşamıyorlar. Ama şuanda yüzde 17-18 oy alan bir anamuhalefet partisinin milletvekili adaylarına bakıyorsunuz, gerçekten her sözlerinde, her eylemlerinde milletin değerleri ile savaş eden, savaşan bir yol izlemeye çalışıyorlar. Milletvekili olsak da, olmasak da, kesinlikle ben bu davaya milletvekili olayım diye, bir makama sahip olayım diye, il başkanı olayım diye gönül vermedik. Biz bu bayrağı biraz daha yukarıya taşıyalım diye mücadele ediyorum. Ben kesinlikle 7 Nisan günü eğer milletvekili listesinde ismim olursa sevinmeyeceğim, çünkü bir sorumluluk alıyorsunuz, sorumluluğunuz daha da artmış oluyor. Eğer listede olmasam da üzülmeyeceğim diye söz verdim. Olanda hayır vardır mutlaka. Eğer listede varsak da, yoksak da demekki Rabbim onu bize hayırlı etmiştir. Elbette olmasak da daha farklı bir şekilde hizmet edeceğiz. Eğer olursak bugün ekadar yapmış olduğumuz hizmetleri daha da pekiştirmek ve daha da yüceltmek için bu tecrübe ve deneyimimizi bütün insanlarımızla bir arada bulundurmak zorundayız.”

Tür DOSYA İNDİR