ÖTV'SİZ ARAÇ TAHSİSİ, "BİZİM YILLARDIR TAKİP ETTİĞİMİZ PROJEMİZDİ"

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil, 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

"

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN ŞOFÖR ESNAFINA MÜJDE VERMESİ…

MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

-“CUMHURİYET TARİHİNDE ŞOFÖR ESNAFINA İLK DEFA TEŞVİK VERİLECEK. BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

-“ÖTVE’SİZ ARAÇ TAHSİSİ, BİZİM YILLARDIR TAKİP ETTİĞİMİZ PROJEMİZDİ”

 

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, şoför esnafına yönelik ÖTV’siz araç verileceğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ederek, “Cumhuriyet tarihinde şoför esnafımız ilk defa bir teşvikten yararlanmış olacaktır. sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Ahilik Haftasında güzel bir müjde almış olduk. Bu uygulamayı yıllardır Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak talep ediyorduk. Son 10 yıldan beri vermiş olduğumuz tüm talep dosyalarımızda ÖTV’siz araç talebimiz yer alıyordu” dedi.

 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun

 "Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz.  Yani bir seferliğine değil, 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden” şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

 

Keskin, “Yıllarca çabasını gösterdiğimiz, her fırsatta dile getirdiğimiz bir talebimiz sonuç verdi.  Hükümetten defalarca istediğimiz ÖTV indirimi müjdesini Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Ahilik Haftasında verdi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak son 10 yıldan beri Sayın Cumhurbaşkanlarımıza, Sayın başkanımıza ve Malatya’ya gelen ve ziyaret etmiş olduğumuz tüm bakanlara, milletvekillerine ve muhalefet partilerine sunmuş olduğumuz dosyalarımızdaki ana konularımızdan birisi ÖTV’siz araç tahsisi yapılmasıydı. Malatya esnaf camiası olarak, talep etmiş olduğumuz ve yıllardır üzerinde durduğumuz bir projemizin hayata geçirilecek olmasından dolayı çok mutluyum. Malatya şoförler ve Otomobilciler Odası’nın son genel kurulunda şoför kardeşlerime vermiş olduğum bir sözün daha gerçekleşiyor olması Malatya Esnaf ve Sanatkarının başarısıdır.  Cumhuriyet tarihinde şoför esnafımız ilk defa teşvik uygulamalarından yararlanmış olacaktır. Bu teşvik ile sadece şoför esnafımız kazanmayacaktır, Türkiye’nin otomotiv sanayisi de kazanacaktır, vatandaşımızda konforlu araçlarda yolculuk yapacaktır, trafikteki eski araçlar çekilecektir.. Neresinden bakarsanız bakın, şoför esnafına verilecek olan bu teşvikten doğrudan milletimiz ve ülkemiz kazanacaktır. İlk defa şoför esnafına teşvik verilecek olmasından dolayı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 Keskin, şoför esnafın güvenliği için araçlara takılacak kamera ve GPS ücretlerinin vergiden düşürülmesi, dinlenme yerleri ve durak kulübelerinin yaygınlaşması, özel halk otobüsleri teriminin trafik kanununa eklenmesi, minibüsçülerin motorlu taşıt vergisi sorunlarını çözülmesi ve okul servisleri ile ilgili gerekli düzenleme yapılacak olması nedeniylede Başbakan Ahmet Davutoğl’na teşekkür etti.

"

Tür DOSYA İNDİR