MİLLETVEKİLİ ÇALIK'DAN MESOB BAŞKANI KESKİN'E ZİYARET

MİLLETVEKİLİ ÇALIK'DAN MESOB BAŞKANI KESKİN'E ZİYARET
"

   -MİLLETVEKİLİ ÇALIK’DAN MESOB BAŞKANI KESKİN’E ZİYARET

 

 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Beraberinde partili yönetici ve belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyarette bulunan Milletvekili Çalık, “Hepimizin ata ocağı, baba ocağı esnaf odasındayız. Esnafların sevgisini kazanmış olan değerli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanımız Şevket Keskin’e bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Hem Türkiye ve hem de Malatya yerelinde esnafımızla vatandaşlarımızla alakalı tüm sorunlarında değerli başkanımız hep önderlik eder, hatta siyasilere zaman zaman eleştiriler yöneltir. Bazen eleştirilerinin dozunu arttırdığı olur. Muhalefeti ile iktidarı ile herkesin takdir ettiği ve sivil toplum örgütünün, meslek örgütünün gereğini yerine getiren başkanlarımızdan biri. Ben seçimleri bir kez daha kutluyorum ve tüm oda başkanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

  Ekonomik göstergelerin gayet iyi gittiğini ve yılın ilk 4 ayında açılan işyeri sayısı ve şirket sayısı bakımından Malatya’nın bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını belirten Çalık, “Türkiye’de yaşanılan sürecin çok sıkıntılı olmasına rağmen maalesef çok farklı darbelerin her gün yenisinin eklenmek istendiği Türkiye’de ekonomik göstergelerimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor” dedi.

  MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın, her zaman Malatya’ya geldiği zaman esnaf ve sanatkar camiası ile iç içe olduğunu görüyoruz. Bundan dolayıda çok büyük mutluluk duyuyoruz. Öznur hanımın özelliklede AK Parti Genel Merkezi’ndeki görevi bizim için çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcısı Salih Kapusuz ile beraber ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığını yürütüyor. Esnafın Türkiye genelindeki bütün sorunlarında sıkıntılarında Öznur hanım derde deva olmak için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Zaman zaman da heyetleri ile birlikte TESK’e gelerek esnaf ve sanatkarın sorunlarını dinleyerek, çözüm üretmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

  Keskin şunları söyledi, “Öznur hanımdan beklentimizi, kayısı yandı ve Malatya büyük sıkıntı içinde. Bir asırdan beri Malatya’da böyle bir olayın yaşanmadığı ifade ediliyor. Eskiden belli bölgelerde kayısı yanardı, Ama bugün  ilaç niyetine dalda kayısı bulamıyorsunuz. Bazı arkadaşlarımızın bizide üzen bazı açıklamaları var, ‘Bekleyin, kayısının ne olacağı 1-2 ay sonra görünür’ diyorlar. Ama ben sahayı geziyorum, kendi bahçemde var, ilaç için aransa 1 tane kayısı bulunmaz. Özellikle sulama borcu bulunan insanlarımız var. İlaç borcu olan insanlarımız var. Malatya’nın büyük beklentisinin kayısıya bir destek verilmesidir.  Soma’da yaşanan büyük felaketten dolayı sayın başbakanımız 17 Mayıs’taki Malatya programını iptal etti. Şansızlığımızın en büyüğü sayın başbakanımızın 17 Mayıs’ta Malatya’ya gelememesi oldu. Sayın başbakanımızın kayısı konusunda büyük bir müjde vereceğini ben tahmin ediyordum.  Beklentimiz kayısıya destek verilmesidir. Kayısı köylünün, çiftçinin, tüccarın, esnafın ana lokomotifidir. Kayısı paylaşımı çok büyük olan bir ürün. Sadece Malatya değil, bölgemiz içinde önemli bir ürün. Binlerce aile Malatya’ya çalışmaya gelerek geçimini sağlamaya çalışıyor. Bölge ürünü olarak bunu böyle görmek lazım, bu durumu sayın başbakanımıza bu şekilde götürmek lazım.”

 Keskin konuşmasına şöyle devam etti, “Siyasilerimizden ben şunu bekliyorum, eğer bugün kayısı aynı tüccar, aynı ihracatçılar aynı kayısıyı 25-30 TL’ye topluyorlarsa, dönüp bundan önce kayısıyı 2-3 TL’den aldıklarını biraz düşünmek lazım. O köylünün hakkının yendiğini düşünmek lazım, o fakir fukaranın hakkının yendiğini düşünmek lazım. Eğer kayısıyı o zaman 3 TL’den fazla satamıyorsanız, bugün niye aynı kayısıyı 25-30 TL’den topluyorsunuz? Su soruyu ihracatçılarımıza sormamız lazım. Malatya’nın sorması lazım, siyasetçilerimizin sorması lazım.”

 Çalık’tan Malatya’daki sivil toplum kuruluşları için kayısı sorunu ve taleplerin anlatılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu alınmasını isteyen Keskin, “Malatya olarak her zaman başbakanımızın yanındayız. Açıkça söylüyorum, başbakanımızın önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı olarak hizmet edeceğini düşünüyorum. İlk turda da yüzde 55-60 arasında seçileceğini tahmin ediyorum” dedi.

  Milletvekili Çalık, kayısıda yaşanan don olayını başbakan Erdoğan ile birlikte bakanlara ilettiğini belirterek,  “sorunları iletmemizin ardından yapılan çalışmaları kamuoyu biliyor. En son 11 Mayıs’ta Afyon toplantısında akşam hanım milletvekilleri olarak sayın başbakanımız ile bir aradaydık. Sayın başbakanımız direk orada şunu söyledi, ‘Öznur Hanım kayısı ile ilgili borç ertelemesini imzaladık, yarından itibaren çiftçilerin borçlarını erteliyoruz’ dedi. Bende sayın başbakanımıza, ‘Borç ertelemesi ile birlikte destek bekliyoruz’ dedim. Benim gönlümden geçen kesinlikle destek gerekir. Geçim kaynağı sadece kayısı olan çiftçi ve üreticinin şuanda hangi halde olduğunu tasavvur edebiliyorum. Borç erteleme oranı ilk defa yüzde 3 oldu. Tarım bakanımız ve diğer bakanlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sulamadan kaynaklı borçların ertelenmesi ve kayısıya verilebilecek özel destek olabilir mi diye çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kaydetti.

Kuzey Çevreyolu’nun 12 Haziran’dan itibaren ihale sürecine gireceğini belirten Çalık, “Kuzey çevreyolu yaklaşık 500 milyon TL tutarında olan bir yatırımdır. Malatya’nın bugüne kadar aldığı en önemli yatırımlardan biri. 54 kilometrelik yolun tamamı için ihale süreci 12 haziran’da başlayacak ve firmalar bu tarihten itibaren tekliflerini verecekler. Bu çok önemli bir gelişme. Uzun bir dönemden beri söyleyipte bir türlü faaliyete geçiremediğimiz bir durumdu. İl Başkanımız, belediye başkanımız ve milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Karayolları Genel Müdürümüz ve Tarım Reformu Genel Müdürümüz ile toplantılar yaptık ve son olarak sayın bakanımız Lütfi Elvan ile görüştüm. Bununla ilgili talimatını verdi. Kuzey çevreyolu bizim çok önemli bir sorunumuzdu. İnşallah Kuzey Çevreyolu’nun bu yıl kazmasını vururuz diye ümit ediyorum” ifadelerini kaydetti.

 Keskin, Kuzey çevreyolu’nun yapımı için ihale sürecinin başlamasından dolayı Çalık ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

    

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"
Tür DOSYA İNDİR