MESOB, ELEKTRONİK SERVİSÇİLER İLE TSE'Yİ BULUŞTURDU, SORUNLARI MASAYA YATIRDI

"MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN: ?KURUMLARLA OLAN SORUNLARI OTURUP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ. SİYASİLERİ ARAYA SOKMAYALIM?"
"

"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, TSE ile bir takım sorunlar yaşayan elektronik servisçiler ile TSE Müdürü Eraslan Yılmaz’ı bir araya getirerek sorunların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundurdu.

  MESOB’da gerçekleşen toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, Malatya Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk ile yetkili elektronik servisçiler katıldılar.

 Toplantı yetkili elektronik servisçilerin TSE ile olan sorunlarını tek tek anlatması ile başladı. Ardından TSE Müdürü Eraslan Yılmaz’ın kurumunun bu sorunlarla ilgili yönetmenlik ve yasal düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. Üçüncü aşamada ise sorunların çözümü için ortak alternatif çözümler üzerinde konuşuldu.

 Malatya Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk, yaşadıkları sorunları anlatarak, yetkili servis ile yetki veren firma arasındaki sözleşmelerin feshi konusundaki yazışmaların kolaylaştırılmasını, imalat yapmayan servisçilerden kontrol için istenilen belgelerin TSE’ye istenmesini, servisçi olarak faaliyet gösteren işyerlerinin ölçülmesi ile ilgili sorunların bulunduğunu kaydetti.

             MESOB Başkanı Şevket Keskin, kurumlar ile esnaf kesimleri arasında yaşanılan sorunların çözümü için kesinlikle siyasilerin devreye girmesini istemediğini belirterek, “TSE Müdürümüz Malatya’ya hizmet için gelmiş ve biz bu arkadaşımıza destek olacağız. Buraya esnafa hizmet için gelmiş. Esnafın karşısına çıkıp da ‘Ben sizi ezeceğim’ diye gelmemiş. Esnafın önünü açacak, esnaf kendisine gelecek. Bunun dışında bir amaçları yoktur. Müdürlerimiz hizmet için geliyorlar. Bu nedenle kurumlarla olan sıkıntılarımızı önce kurum müdürlerimiz ile oturup çözeceğiz. Müdürlerimiz ile karşı karşıya gelmeyelim ve siyasileri devreye sokmayalım. Kendi aramızda konuşup, kendi işimizi kendimizi çözelim. Bugüne kadar kurumlarla yaşadığımız sorunlarda hiçbir işi siyasilerin aracılığı ile çözme uygulamasına gitmedim. İlimizdeki bir müdürümüz için milletvekiline gitme konusu doğru değildir. Kurum müdürlerimizle oturup, sorunlarımızı birlikte çözeceğiz”  dedi.

            TSE Müdürü Eraslan Yılmaz’da “Sözleşme sürelerinin 2 yıla çıkartılması çalışması var. Sözleşme bittikten sonra servisçi ile firma karşılıklı olarak anlaşırlarsa, bu anlaştıklarına dair evrakı getirdiklerinde çıkarma işlemini yapıyoruz. Her hangi bir taraf buna katılmazsa, itiraz ederse, noter üzerinden itiraz yapılacak. Bizim yazılı esas ve usullerimize göre, çıkarma iki şekilde yapılıyor. Birisi karşılıklı anlaşma yoluşla, ikincisi noterden ihtar çekerek” şeklinde bilgi verdi.

 Keskin, “Aslında TSE’deki servisçilerle ilgili usul ve esaslara göre bazı uygulamalar esnaftan yana. Devlette yazışma esastır. Her şeyi yazıya dökelim. Sözleşme feshi için Noterden ihtar çekme konusu esnafımız için bir güvence” dedi.

            Yetkili servislerin sadece kalifiye değil, vasıfsız eleman bulma konusunda da önemli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Keskin, TSE’nin kontrol ve denetimlerinde servisçilere bu konuda yardımcı olmasını isteyerek, “Bugün Çıraklık Eğitim Merkezi7nde 125-130 dalda kurs verildiği halde eleman bulamıyoruz” dedi.

  Yapılan toplantı sonunda yetkili elektronik servisçiler ile TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, sorunları tek tek konuşup ortak alternatif çözümler konusunda fikir birliğine vardılar.  MESOB Başkanı Keskin, TSE  Müdürü  Yılmaz’a ve elektronikçi esnafa teşekkür etti. TSE Müdürü Yılmaz’da esnafla ilgili sorunların karşılıklı konuşularak çözülmesinden dolayı da toplantıyı organize eden MESOB  Başkanı Keskin’e teşekkür etti.

 

 

 

"

"
Tür DOSYA İNDİR