MESOB BAŞKANI KESKİN, OTOPARKÇILAR İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

"
MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:
   - “BÜYÜKŞEHİR İÇİN OTOPARKÇILARDA KENDİLERİNİHAZIRLAYACAK”
   - “OTOPARKÇILARIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
–Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, otoparkçıların yaşadıkları sorun ve sıkıntıların çözümü için istişare toplantısı yaptı.
 Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda bir grup otopark işletmecisi ile bir araya gelerek, sektörün sorunlarını istişare eden MESOB Başkanı Keskin, “Sorunlarını birlikte çözeceğiz. Sıkıntılarını bize getirin, birlikte oturup, birlikte çözüm üretelim. Malatya’da yaklaşık 50 otopark işletmesi bulunuyor. Belediye’nin otopark sorununu kendi başına alıp bu yükü sırtlaması çok zor. Bu konuda Malatya’nın vizyonu ne olacak, otopark sayısı ne olacak, katlı otoparkmı olacak, açık otoparkmı olacak, bu konuları Belediye Başkanımız ile birlikte oturup, bir fizibilite çıkartmamız gerekiyor. Malatya Büyükşehir oluyor. Biz esnaf olarak üzerimize ne düşüyorsa bizim yapmamız gerekiyor, belediyenin de bu sorunların çözümü için ne yapması gerekiyorsa onu yapmalı” dedi.
 Otoparkçılar arasında da bir fiyat dengesizliği bulunduğunu belirten Keskin, “Otoparkçılar arasında bir anlaşmada yok. Birisi 3 lira alırken, diğeri 5 lira alıyor. Eğer 3 Lira kurtarıyorsa, 3 Lira olsun, 5 Lira kurtarıyorsa, 5 Lira olsun. Ne maliyetin altında çalışın, nede maliyetin çok yukarısında fiyat alın. Sadece hakkınızı alın” diye konuştu.
 Keskin, hiç kimsenin oturduğu yerde yöneticileri suçlamaması gerektiğini de belirterek, “Orada oturup, belediye başkanı ne yaptı, oda başkanı ne yaptı? Ya arkadaş sen derdini kimseye söylemedinki, oda ne yapsın, belediye ne yapsın. Sen kendi kendine oturmuşsun, ‘Kör ola evin yıkılsın’ demişsin. Bu böyle olmaz. Sıkıntını getirirsin, gidip bir çapa harcarız. Olurmu olmazmı, gücümüzün yettiği yere kadar gideriz” diye konuştu.
 Otoparkçılardan müşterilere kaliteli hizmet vermelerini isteyen Keskin, “Artık öyle mecburiyet diye bir şey yok. Artık hizmeti kaliteli yapacaksın, kaliteli de parasını alacaksın” dedi.
 Keskin, otoparkçılardan çalıştırılan personelden, verilen hizmetlere kadar her şeye dikkat edilmesini ve özellikle ailelerin araçlarını otoparklara bırakırken gönül rahatlığı ile girip çıkmasını sağlayacak ortamların oluşturulmasını istedi.
 Keskin, otoparkçıların Belediyeden istenen Pazar ruhsatlarının çok yüksek olduğunu belirtmeleri üzerine, “Belediye otoparkçılara yardımcı olmalı. Otoparkçılar aslında bir yönü ile belediyenin de görevini yerine getirmeye çalışıyorlar. Pazar günü otoparkçıların işlerinin en az olduğu gündür. Ancak, abone sistemi ile çalışan otoparkçılar müşterilerine hizmet etmek için işyerlerini açık tutmak zorunda. Bu konuyu Belediye ile görüşüp, sorunu çözmeye çalışacağız” dedi.
 Keskin, otoparkçılardan gelecek olan sorunları ve sıkıntıları bir araya getirip, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile istişare toplantısı yapmayı planladıklarını ifade etti.
 

 

 

"
Tür DOSYA İNDİR