MESOB BAŞKANI KESKİN; AVRUPA'DA ESNAFA VERİLEN DESTEK, TÜRKİYE'DE DE VERİLMELİ""

AVRUPA'DA ESNAFA VERİLEN DESTEK, TÜRKİYE'DE DE VERİLMELİ""
"

 MESOB BAŞKANI KESKİN; “AVRUPA’DA ESNAFA VERİLEN DESTEK, TÜRKİYE’DE DE VERİLMELİ”

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Avrupa’da esnaf ve sanatkara verilen desteğin Türkiye’de de verilmesini istediklerini söyledi.

 TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki heyet ile birlikte inceleme ve işbirliği ziyareti için gittiği Almanya’dan döndü.

 

 Keskin,  “TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken başkanlığındaki heyet ile birlikte

TESK*in uzun yıllardır işbirliği içinde bulunduğu muadil kuruluş Alman Zanaatkarlar Merkez Birliği*nin (ZDH-Zentralverband Des Deutschen Handwerks) yeni göreve gelen yönetimiyle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizde Almanya’da sanatkarlara verilen mesleki eğitim ve destek imkanlarını inceleme fırsatımız oldu. İnceleme gezisi ile ilgili olarak hazırlayacağımız raporları hükümetimize sunacağız” dedi.

 

  TESK Heyetinin ZDH’nın yeni Başkanı Hans Peter Wollseifer ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunulduğunu belirten Keskin, özellikle engelli ve özel eğitim ihtiyacı olan gençlerin eğitimi konusunda uzmanlaşmış Annedore-Leber Mesleki Eğitim Merkezinde ziyaret edilerek, atölye çalışmalarının gözlemlendiğini ve  uygulanan sistem hakkında görüşmeler yapıldığını kaydetti.

  Federal İş Ajansı Kurumu Başkanı Heinrich Alt ile de görüşmelerin yapıldığını, Berlin Yabancı İşadamları Derneğinin 1.kuruluş yıldönümünde Türk Milletvekili Cemile Yusuf ile bir araya gelindiğini anlatan Keskin, ziyaret kapsamında TESK Heyetinin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu da ziyaret edildiğini aktardı.

 

 Keskin, “Yaptığımız gezi ve inceleme sonucunda oluşturacağımız raporu Hükümetimize sunacağız. Özellikle Avrupa’da sanatkarlara verilen destek ve mesleki eğitimin Türkiye’de uygulanmasını talep ediyoruz.  TESK bu konuda  önemli girişim ve çalışmaları başlatacaktır” dedi.

 

"
Tür DOSYA İNDİR