Keskin, “Malatya sahipsiz değil, sahibi Malatyalılardır”

Keskin, “Biraz vatandaş olarak ta ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler. Hep birlikte kırmadan, dökmeden memleketimiz için mücadele etmemiz lazım” dedi.

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biraz vatandaş olarak ta ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler. Hep birlikte kırmadan, dökmeden memleketimiz için mücadele etmemiz lazım” diyerek, “Bazıları söylüyorki ‘Malatya’nın sahibi yoktur.’ Malatya’nın sahibi Malatyalılardır, bizleriz, hepimiz beraberiz. 4 tane seçilmiş insana ‘Gel sahip çık’ dersen olmaz” ifadelerini kaydetti.

 

Keskin, Şehitfevzi ve Selçuklu Mahallerindeki esnafları ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Zarar görmeyen işyerlerinde veya konteynerlerde faaliyet gösteren esnafları tek tek işyerlerinde ziyaret eden Keskin, “Malatya’nın ticareti ayağa kalkmadan Malatya’yı ayağa kaldıramayız. Deprem sürecinden beri işyerlerini açık tutarak şehrimizi aydınlatan tüm esnaflarımızdan Allah razı olsun. Hepimiz birlikte Malatya’ya sahip çıkacağız.” dedi.

 

Keskin, “Bazıları söylüyorki ‘Malatya’nın sahibi yoktur.’ Malatya’nın sahibi Malatyalılardır, bizleriz, hepimiz beraberiz. 4 tane seçilmiş insana ‘Gel sahip çık’ dersen olmaz. Zaten adamlar da piyasada yoktur. Malatya’yı terk etmeyen bütün esnafımıza ben teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Malatya’nın depremlerden dolayı çok etkilenen illerden birisi olduğunu kaydeden Başkan Şevket Keskin  şunları söyledi, “Devletimizin bize sahip çıkması lazım, esnafa sahip çıkması lazım. Esnafa uzun vadeli faizsiz bir kredi verilmeli. Bağ-Kur başta olmak üzere devlet bazı girdilerini esnaftan almamalı. Malatya çarşı kültürünü bozmadan bir an önce çarının inşaatına başlanılmalı. Herkes üzerine düşeni, elinden geleni yaparsa bu memleketi ayağa kaldırırız. Başta da her zaman söylediğim gibi, ticareti ayağa kaldırmadan bu memleket ayağa kalkmaz.”

 

Keskin, “Biraz vatandaş olarak da ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler. Hep birlikte kırmadan, dökmeden memleketimiz için mücadele etmemiz lazım. Devletin Malatya’ya iyi bakması lazım, çünkü Malatya yıkık değil, çökmüş bir şehir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tür DOSYA İNDİR