Keskin: “Filistin için Müslümanlar ayağa kalkmalı”

Keskin, 1 Ocak’ta başlayan ve 1 Mayıs’ta sona eren Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının seçim sürecinden dolayı Oda başkanları ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına  tepki göstererek, “Başta bütün Müslüman ülkelerin ve dünyanın ayağa kalkması lazım. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bu işte müdahil olması yeterli değil. İnşallah yapılan katliamlar son bulur. Dikkat ediniz, özellikle hep Müslümanların kutsal günlerinde bu katliamlar yapılıyor” dedi.

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, 1 Ocak’ta başlayan ve 1 Mayıs’ta sona eren Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının seçim sürecinden dolayı Oda başkanları ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi.

 

-İsrail’in katliamlarına tepki ve Amerika’ya “Katil” vurgusu

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze’de İsrail askerlerinin ateş açarak  yaklaşık 60 kişiyi öldürmesi ve  2 binin üzerinde kişinin yaralanmasına tepki gösterdi.

Keskin tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Amerika ve İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamları nefretle kınıyoruz.  Türk milleti olarak, Türk esnaf ve sanatkar camiası olarak Filistinlilerin yanındayız. Amerika’nınki provokasyon değil, aslında Müslüman ülkelere saldırmak için elinden gelen hinliği açıkça yapmaya başladı.  Bir Ozanımız ’Katil Amerika’ diyordu. Gerçekten Amerika’nın katil olduğu bugün meydandır. Başta bütün Müslüman ülkelerin ve dünyanın ayağa kalkması lazım. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bu işte müdahil olması yeterli değil. İnşallah yapılan katliamlar son bulur. Dikkat ediniz, özellikle hep Müslümanların kutsal günlerinde bu katliamlar yapılıyor. Ramazan ayının arifesinde yine katliam yaptılar. İnşallah, Müslümanlar olarak ayağa kalkacağımızı ve zalime karşı duracağını, garibanın yanında yer alacağımız günleri ümitle bekliyoruz. Filistinlilere yönelik yapılan katliamları nefretle kınıyoruz. Filistin’in yanında duran Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve hükümetimizin sonuna kadar yanındayız.”

 

-Malatya medyasına teşekkür

MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarlar odalarının seçim sürecinde tarafsızlık ilkesiyle hareket eden ve objektif olarak hareket eden Malatya’daki medya kuruluşu ve basın mensuplarına teşekkür etti.

 

Basının bir ilin gözü ve kulağı olduğunu ve Malatya medyasının ise Malatya için bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Keskin, “Malatya’nın sorunlarına sahip çıkan basın mensuplarına teşekkür ediyorum” ifadesini kaydetti.

 

Keskin, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını da dileyerek, “Ramazan ayının ülkemize ve dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.” dedi.

Tür DOSYA İNDİR