Keskin: Esnaf birlik içinde olursa sorunların çözümü kolaylaşır

Keskin burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibinin her zaman esnafın yanında olduğunu belirtti.

Malatya Beydağı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği açıldı.

İsmetiye Mahallesi Sütçü İmam Sokak’ta Derneğin açılış törenine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ı ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer,  Beydağı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Ali Acun ile dernek üyeleri ve şoför esnafı katıldı.

Kur’anı Kerim okunması ve Kurban Kesiminin ardından açılış gerçekleşirdi. 

Beydağı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Ali Acun, derneği 30 Mart 2017 tarihinde kurduklarını hatırlatarak, derneği kurmaktaki amaçlarının şoför esnafını tek çatı altında toplamak olduğunu bu anlamda çalışma yapacaklarını söyledi. 

 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve  MESOB Başkanı Şevket Keskin burada yaptığı konuşmada,  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibinin her zaman esnafın yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır.  Belediyede bize yapacağı işleri söylemelidir. Bizim de esnafa dönüp bunları anlatmamız lazım.  Çakır başkanımız ilimizin şehr-i eminidir.  Yaptığın işlere her zaman desteklemişimdir.  Şimdi yaptığını iyi icraatların hepsini destekliyorum. Kötü işlerde olduğu zaman onun kendisine söylerim. Bugün bu değişim dönüşüm de gerçekten güzel bir gelişme oldu. Araçlar yenilendi. Bizim buradaki sıkıntımız 65 yaşındakiler 4 milyar - 5 milyar maaş alıyor arabaya bedava biniyor. Yeşilyurt'ta çok iyi biliyorum 80, 90 tane dairesi var o da bedava biniyor.  Bazı zenginlerde bedava biniyor. 65 yaşında üstündekiler belediye otobüslerine yeni olmadığı için onları geçip yeni otobüslere biniyorlar.  Otobüslerin taşıdıkları yolcunun yüzde 40 ve yüzde 45'i otobüse bedava biniyor.  Bu konuyu Sayın başbakanımıza, Sayın bakanımıza da ilettim. 50 kuruş adını koysanız adam 25 kez 30 kez binmez. 30 sefer 40 sefer binilmez. Yazıktır, buna bir çare bulunması lazım. İleri tarihlerde bu konuyu oturup konuşmak lazım. Bunlara belediye tarafından biraz yeni dönüşen araçlara da imkan sağlanması kesintilerin azaltılması gibi bir imkan sağlanırsa bir katkı olur.”  şeklinde konuştu.

 

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, “Bizim için esnaf bin yıllık bir geçmişe sahip Ahi teşkilatının devamı niteliğindedir. Şoför esnafı da bizim ailelerimizin kız kardeşlerimize eşlerimizin babalarımızın amcalarının canlarını teslim ettiğimiz arkadaşlarımızdır. O anlamda bu arkadaşların bugün bir araya gelerek halk otobüsleri olarak bir sivil toplum kuruluşu ve dernek oluşturmaları bizim için de güzel bir kazanım Malatya içinde güzel bir kazanımdır. Malatyalı hemşerilerimize Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın daha kaliteli daha konforlu daha hızlı hizmet edebilmek adına aynı zamanda D4 ten Mağdur olan esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına halk otobüslerindeki dönüşüm gerçekleşti. Şu an 100’den fazla bir halk otobüsü var.” dedi.

Tür DOSYA İNDİR