Keskin: “Elektrik tamir ve bakım işini bıraktılar, Küçük esnafın ekmeği ile oynuyorlar”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, elektrik abone ve elektrik faturası tahsilat merkezinde perakende elektronik ve elektrik malzemesi satışı yapmaya başlayan AKSA Elektrik Şirketine tepki göstererek, “Holdingler esnafın ekmeği ile oynamaya başladılar” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin,  elektrik abone ve elektrik faturası tahsilat merkezinde perakende elektronik ve elektrik malzemesi satışı yapmaya başlayan AKSA Elektrik Şirketine tepki göstererek, “Holdingler esnafın ekmeği ile oynamaya başladılar” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, beraberinde Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Halil İçen ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AKSA Müdürü Mustafa Gel'i ziyaret etti.

Keskin,  vatandaşların elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına zamanında cevap veremediği için sürekli eleştirildiğini belirttiği AKSA’nın fatura ve abone merkezinde elektrik ve elektronik malzeme satışına başlamasına tepki göstererek, “Yanlış uygulamada bulunuyorsunuz, kendi asli işinizi yapın” dedi.

Keksin, “AKSA'nın bu ampullerden elde edilen paraya ihtiyacı yok. Bu yapılan hatalı davranış, küçük esnafı, elektrikçi esnafının ekmeğine zarar veriyor. AKSA  elektrik zaten kar eden bir kurum çünkü elektrik her yerde var, dağın başında bile elektrik var. Bu anlamda bu şirketin tasarruflu led ampul satışı yapması elektrikçiler esnafını üzmüştür. Bizlerde bu durumdan rahatsız olduk. Bu yanlışa dur denmeli”  ifadelerini kaydetti.

Ziyaretten sonra AKSA’nın satış reyonunu  inceleyen MESOB  Başkanı Şevket Keskin, “Bu davranış bir kez daha söylüyorum, doğru bir şey değil, küçük esnaf yaşatılmalı” dedi.

Keskin, “Bir Malatya AKSA’nın arızalara ve elektrik kesintilerine zamanında cevap veremediği için yıllardır sıkıntı içinde bulunuyor.  Ama şirket arıza ve tamir işini bırakıp,  küçük esnafla satış yarışına giriyor.  Bir Malatya’nın elektriğinden para kazanıyorsun, vergini Malatya’da vermiyorsun, bu şehrin takımına sponsor bile olmuyorsun, bir tane kültürel projen bile yoktur,  ama gelip küçük esnafla yarışa giriyorsun. Yazıklar olsun, bunlara bu fırsatı tanıyanlara da, bunlardan hesap soramayanlara da yazıklar olsun.” diye konuştu. 

Tür DOSYA İNDİR