Keskin,'den esnaflara ziyaret: “Ramazan’da Malatya’da zam yok”

Keskin, Ramazan ayında esnafların zam yapmayacağını ifade ederek, “Esnafımız zam yapmayacak. Herkes fiyatlarını aynı koruyacak. Özellikle Ramazan ayında fırsat bilip, indirip bindirmeyecek” dedi.

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin,  Ramazan ayında esnafların zam yapmayacağını ifade ederek, “Esnafımız zam yapmayacak. Herkes fiyatlarını aynı koruyacak. Özellikle Ramazan ayında fırsat bilip, indirip bindirmeyecek” dedi.

 MESOB Başkanı  Keskin, Malatya merkez, ayakkabıcılar çarşısı, tuhafiyeci esnafı, peynirciler çarşısı, kadayıfçılar, baharatçı esnafı, kayısı esnafı, yaş sebze ve meyve hali ile kasap pazarı esnaflarını ziyaret ederek, esnafların Ramazan-ı Şerifini tebrik etti.

  Esnaf ziyaretlerinde fiyatları da kontrol eden Keskin, Malatya’da Ramazan ayında zam olmadığını kaydetti.

  Ramazan’da sebzeye, meyveye zam olmadığını ifade eden Keskin, “Ramazan’da zam yok. Malatya’da zam yok. Ekmeğe, yumurtaya, yağa zam yok, Ramazan’ı rahat karşılayacağız” dedi.

  Malatya esnafı gelişirse Malatya gelişir diyen Keskin, fiyatların ılımlı ve yerinde olduğunu, esnafların zam yapmadığını belirtti.

 

“MALATYA ESNAF ÇARŞISINA GELSİNLER”

MESOB Başkanı   Keskin, Ramazan ayı boyunca esnafların zam yapmayacağını kaydederek, şunları söyledi: “Malatya Büyükşehir Belediyesi, ‘Ramazan Çarşısı’ yapıyor. Malatya’da esnaf çarşısına gelsinler. İnsanlar kendi öz malını yesinler. Hijyenik bakımdan dağlarımızda yetişen peynirimizi, çökeleğimizi, yağımızı tatsınlar. Ama diğer illerde bayatlamış, artık günü bitmiş, ilden ile dolaşan ürünleri getirip Malatya’da Ramazan ayı boyunca satmaları, bizleri esnaf ve sanatkar kesimini gerçekten sıkıntıya sokmuştur. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililere sesleniyorum; bir daha Malatya çarşısını bırakıp, ‘Ramazan Çarşısı’ diyerek diğer illerden gelen ve ne olduğu belli olmayan ürünlerin satılmasına izin vermesinler. Malatya çarşısına insinler, eğer Malatya’da aşırı bir fiyat var ise bizler de söylesinler. Gelsinler bizlere beraber gezelim. Bizim esnafımız zam yapmadı, Ramazan ayı boyunca da yapmayacak. Ne ekmekte, ne ette, ne peynirde, ne çökelekte, ne de yağda zam yapmayacak. Herkes bundan memnun, vatandaşlarımız zam olmadığını, fiyatların yerinde olduğunu söylüyorlar.”

 

“KAYISI MALATYA’NIN KADERİDİR”

  Kayısı esnaflarını da ziyaret eden Keskin, kayısıyla ilgili bilgiler aldı.

  Kayısının Malatya’nın kaderi olduğunu dile getiren Keskin, “Kayısı köylüsünü, çiftçisini direkt olarak 70 bin aileyi ilgilendiriyor. Dolayısıyla da Malatya’yı ve bölgeyi yakından ilgilendiriyor. Kayısı, sadece Malatya’nın değil bölgenin ürünü. Kayısı sezonunda binlerce insan gelip çağasının çoluğunun nafakasını kazanacak. Biz burada kayısıdan para kazanacağız ki o insanlara da ekmek yedirelim. Onun için kayısıya başka bir katkı maddesi yapan, Malatya’ya büyük bir hakaret etmiş olur” diye konuştu. 

Tür DOSYA İNDİR