KESKİN, BRÜKSEL'DE AB KİK TOPLANTISINA KATILDI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'nin (KİK) 34'üncü toplantısına katıldı.

KESKİN, BRÜKSEL’DE AB KİK TOPLANTISINA KATILDI

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Brüksel’de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK) 34’üncü toplantısına katıldı.

 

Brüksel'de AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 34. Toplantısı’na Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB-KİK Eş Başkanı ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, TESK yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Keskin, “Yararlı bir toplantı ve görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantıda ortak bir gelecek yaratmak, gençlik konusunda AB-Türkiye işbirliği, Vize serbestisi, AB-Türkiye ilişkileri, Türkiye ulusal eylem planı ve AB iletişim stratejisi ile Temel hakların iyileştirilmesi konularında toplantı ve açık oturumlar gerçekleştirildi. ” dedi.

 

  AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın esnaf temsilcileri ile yakından ilgilendiğini belirten Keskin, “AB Bakanımız Sayın Volkan Bozkır’a teşekkür ediyoruz. Toplantı ve görüşmelerde Türkiye’nin dışarıdan ne kadar güçlü göründüğüne bir kez daha şahit olduk. Türkiye artık Avrupa’da kapıda bekletilen değil, kapıda karşılanan bir ülke konumuna ulaşmıştır” dedi.

  Keskin, “Ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz esnasında Avrupa’da esnaf ve sanatkara yönelik uygulamaları da yakından inceleme fırsatını bulduk. Avrupa’da esnaf ve sanatkara verilen desteklerin Türkiye’de de uygulanmasını her zaman talep ettik. Bu konudaki taleplerimize AB Bakanımız Sayın Volkan Bozkır ile bir kez daha paylaştık. AB Bakanımız Sayın Volkan Bozkır ile AB-KİK Eş Başkanı ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Tür DOSYA İNDİR