Esnaf temsilcilerine İş sağlığı ve güvenliği" semineri"

Esnaf odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile odaların genel sekreterlerine İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda seminer verildi. MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar kesiminin ve temsilcilerinin değişen kural ve kanunlar ile yönetmenlikleri zamanında takip ederek, uygulamaya geçirmesini isteyerek, "Değişikliklere ve değişimlere bizde zamanında ayak uydurmalıyız" dedi."
"

  Esnaf temsilcilerine “İş sağlığı ve güvenliği” semineri

 

Esnaf odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile odaların genel sekreterlerine “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda seminer verildi. MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar kesiminin ve temsilcilerinin değişen kural ve kanunlar ile yönetmenlikleri zamanında takip ederek, uygulamaya geçirmesini isteyerek, “Değişikliklere ve değişimlere bizde zamanında ayak uydurmalıyız” dedi.

 

-Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin organizesi ile esnaf odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile oda sekreterlerine “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu seminer verildi.

   Esnaf Sarayı’nda düzenlenen Toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, il merkezindeki ve ilçelerdeki esnaf odaları başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odalarının genel sekreterleri katıldılar.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar kesiminin ve temsilcilerinin değişen kural ve kanunlar ile yönetmenlikleri zamanında takip ederek, uygulamaya geçirmesini isteyerek, “Değişikliklere ve değişimlere bizde zamanında ayak uydurmalıyız. Bu toplantıya yoğun bir katılımdan dolayı teşekkür ediyorum. Önemli olan göreve gelmek değil, görevi yapmaktır. Kanun ve yönetmenlikler nasıl çıkarsa çıksın, mutla oda başkanları, oda yönetimleri ve oda genel sekreterleri kanun ve yönetmenlikleri takip etmelidir. Bilgi ve uyarılar oda üyelerine kısa sürede sunulmalıdır. Bu konuda oda genel sekreterlerimize çok büyük işler düşüyor” diye konuştu.

   Seminerde katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Esma Hoşhan Özgül ve İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanı Mehmet Eyüp Boybay tarafından mevzuat ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

  Seminerde katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Esma Hoşhan Özgül, Türkiye’de her gün 172 iş kazasının meydana geldiği ve 4 kişinin her gün iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini anlatarak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun ilk kez kendi alanında müstakil olarak çıktığını ifade ederek, işverenlere önemli yükümlülükler getirdiğini kaydetti.

  Özgül, kamu ve özel sektör çalışanlarının kanun kapsamına alındığını ve işverenlere önemli yükümlülükler getirildiğini aktararak, “Özel ve kamu ayrımı yoktur. Sayı farkı olmaksızın 1 çalışan bile olsa kapsam alanında. Her işveren 1 tane çalışanı bile olsa dahi işyerinde risk değerlendirmesi yapmak zorunda” diye konuştu.

 

Dosya Eki

   

Kaynak:  BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR