Ekmek Zammında Son Nokta Başkan Keskin'den 200 Gram Ekmek 1.50 Tl

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’da pide ve somun ekmek için verilen son gramaj tarifesinin 200 gram 1.50 TL olduğunu bildirerek, bunun dışında başka bir tarife olmadığını kaydetti.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bağlı başta merkez ilçelerimiz olmak üzere İlçe meslek odalarımızın talebi üzerine pide ekmeği ve somun ekmeği ile ilgili fiyat talepleri olmuştur. Odalarımızın talepleri doğrultusunda yapılan incelemelerde civar illerde yapılan inceleme ve bakanlığımızla görüşerek, 200 gram pide ve somun 1,50 TL talepleri uygun görülmüştür. 200 gramdan aşağı ekmek satılması yasal değildir, uygun değildir.
       Artan elektrik, su, doğalgaz/yakıt,  fiyatlarındaki artışlar, işçi ücretleri, SGK-Bağ-Kur Primleri, işyeri kiraları, un ve diğer girdilerdeki artışlar geçim endeksi ve girdi fiyatlarındaki değişimler dikkate alınarak, talep edilen 200 gram pide ekmeği 1,50 TL, (1 Kg fiyatı 7,50 TL)’nin uygun görülerek, 5362 sayılı kanunun 62. Maddesi hükmünce (KDV dahil) aynen uygulanmasına karar verilmiştir. Bunu dışında tarifi uygulanması yasal değildir.
       Vatandaşımız ekmeğini fiyat ve gramajını kontrol ve dikkat ederek alsın. Fırıncı esnaflarımız kendi bağlı oldukları odalarından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuzca Türkiye genelinde tek tip kullanılan soğuk damgalı resmi fiyat tarifelerini temin ederek asmalı. 

Tür DOSYA İNDİR