BERBERLER ODASI ÜYELERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI

ESNAFLAR BİRBİRİNİN HAKKINA RIZA GÖSTERİRSE, SORUN YAŞANMAZ""
"

  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflar arasında yaşanan sorunların sona ermesinin en güzel yolunun, herkesin kendi sektöründe karşılıklı saygı ve bir birinin hakkına rıza göstermesi olduğunu ifade etti. 

  Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’nın üyesi kuaförler, gelinlikçiler ve fotoğrafçılar arasında yaşanan haksız rekabet ve bu sektörler arasındaki sıkıntılar nedeniyle MESOB’da istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş ile üyeler katıldı.

 

  Toplantıda konuşan MESOB Başkanı Keskin, “Kuaförler, fotoğrafçılar ve gelinlikçileri bir araya getirerek, sorunları birlikte çözmemiz gerekiyor. Öncelikle bir birimize saygılı olmalıyız, bir birimizin hakkına rıza göstermeliyiz. Esnaflar bir birine saygı gösterecek, bir birinin hakkını birlikte korumalı. Aslında Ahilik Kültürünün bir gereği olarak esnaflarımız kendi içerisinde anlaşmalı. Aksi takdirde başkalarının araya girmesi ile sorunlara çözüm aramamalıyız” dedi.

 

  Esnafların kendi aralarında yaşadıkları sorunlara kendi aralarında çözüm bulmasının daha önemli olduğunu belirten Keskin, “Eğer herkes kendi sektöründe kendi dalında faaliyet gösterirse, sorun kalmaz” dedi.

 

  Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ise, kuaförler, gelinlikçiler ve fotoğrafçılar arasında  yaşanan sorunların devam etmesi halinde, sıkıntının yine bu dalda faaliyet gösteren esnaflarca çekileceğini söyleyerek, herkesin ortak noktada buluşması gerektiğini kaydetti.

 

  Bu arada toplantıya katılan kuaförler, gelinlikçiler ve fotoğrafçılar kendi sektörleri ile ilgili olarak verdikleri öneri ve talepler ise kayıt altına alınarak, MESOB ve Berberler Odası tarafından takip edilerek çözüm aranacağı kaydedildi.

Kaynak : Burhan Karaduman

"
Tür DOSYA İNDİR