AK PARTİ'DEN MESOB'A ZİYARET

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi beraberinde heyet ile Şevket Keskin*i ziyaret etti.
"

 AK PARTİ’DEN MESOB’A ZİYARET

 

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi beraberinde Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın ile birlikte Malatya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) başkanı Şevket Keskin’ ziyaret etti.
Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Şevket Keskin başkanımız Malatya için değerli bir şahsiyet, gerek duruşuyla, gerek birlik ve beraberliği temsil etme noktasında, gerekse uzun dönem sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarında görev alması nedeniyle, Malatya’nın genetik kodlarını iyi bilen Malatya’nın yapısını bilen ve bu yapıyı koruma noktasında gayret gösteren bir başkanımız, ağabeyimizdir” dedi.

 

                Tüfenkçi şunları söyledi, “ Tabi Malatya’nın seçim atmosferine girdiğinden dolayı, başkanımızın her zaman kendine has üslubuyla hem eleştirmesi, hem de yapılanı takdir etmesi kimi çevreleri rahatsız etse de esasında onların başkanımızı tanımadıkları için o şekilde davrandıklarını düşünüyorum. Çünkü, başkanımız yeri geldiğinde çok acımasız eleştiride yapar ama buradaki amacının hep üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek olmadığını, esnafın temsil ettiği camiaya bir şeyler kazandırmanın ve bu kazanımını Malatya’ya çevirmenin hesabını yaparak bu eleştiri ve övgüleri yapmıştır.
Gerçektende yerel seçimlere giriyoruz belediye başkanımızda Malatya kendi için esnaflar lehine çok önemli icraatlar yaptı. Gerek esnafların yoğun olarak bulunduğu çarşıların tekrardan rehabilite  edilerek esnaflarımıza ve Malatya’mıza kazandırılması, gerek sokakların sağlıklaştırılması ile beraber caddelerin yürünebilir hale sokulması ve sadece yürünebilmesi değil gece geç saatlerde çocuklarını eşlerini alarak yürüyebilecekleri alanlar yapılması elbette o bu çalışmalar o cadde üzerinde iş yapan esnaf ve o kentte yaşayan bütün kesimleredir. Bunu söylemek bunu takdir etmek bir ayrıcalık ya da ayrımcılık değildir. Ben öyle tahmin ediyorum ki normalde muhalefet partisi mensupları da yaptıkları eleştirilerde ciddi bir eleştiri de getiremiyorlar. Kaldırım yapmak maharet mi?   ışıklandırma maharet mi? İyi de maharet değilse bu güne kadar sizler niye yapmadınız, bu çarşıların tekrar rehabilite edilmesini siz bu güne kadar niye yapmadınız, sizinde imkânlarınız vardı, sizlerde iktidar oldunuz, hem yerelde oldunuz, hem genelde oldunuz. Dolayısıyla yapanı takdir etmek lazım eksiklikler varsa da söylemek lazım.”

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise ziyarette  “Ben yapılan hizmetleri  hiçbir zaman inkar etmem. Ben bu güne kadar belediye başkanlarının bir çoğu ile çalıştım. Ama Ahmet başkan, kadar hizmet eden görmedim. Onun için ben Ahmet başkan için gerekeni de söyledim,  gerekeni de devam ettiriyorum. Ben şunu söylüyorum; burada ne yaparsak birlik beraberlik için Malatya için yapmamız lazım, esnaf için yapmamız lazım. Malatya için iki merkez ilçe bizim için çok önemli oldu. Ben ilçelerimizdeki seçimlerinde büyükşehir de olduğu kadar önemli olduğunu düşünüyorum, Diğer  ilçelerimiz de öyle ama bizim için önemli olan 2071’i hedefleyecek yeni ufuklar açmaktır.  Malatya’nın yeni bir vizyon kazanmasını sağlayacak bir seçim bekliyoruz ve tüm siyasi partilerden de bunu bekliyoruz.
Umarız önümüzdeki dönemlerde Market Yasasının çıkacağını umut ediyorum. Biz esnafa planlama getirilmesi kadar market şubelerine de bir planlama getirilmesini savunuyoruz. Sadece AVM’yi  göz önüne almıyoruz, şubelere karşıyız. Özelikle iki bakkal, iki manav, iki kasap gördüğü yerden hemen altını yıkıp bir şube kurulmasın. Market şubeleri  esnafımızı perişan etti. Memleketin temel taşı esnaftır. Kim ne söylerse söylesin esnafı bitirirseniz o ili bitirirsiniz, o il karanlık kalır, o il yetim kalır, o il ışıksız kalır” ifadelerini kaydetti.

 

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR