"YENİ BİR SANAYİ SİTESİNİN KURULMASI İÇİN PLANLAMA İSTİYORUZ"

MESOB, YENİ SANAYİ SİTESİ KURULMASINI İSTEDİ
"

 MESOB, YENİ SANAYİ SİTESİ KURULMASINI İSTEDİ

- MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

- "YENİ BİR SANAYİ SİTESİNİN KURULMASI İÇİN PLANLAMA İSTİYORUZ"

 

- Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya*nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir sanayi sitesinin kurulmasının zorunluluk olduğunu belirterek, bunun imar planında yerinin belirlenerek planlamasının yapılması gerektiğini söyledi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberindeki oda başkanları ile birlikte Yakınca’daki Malatya Oto Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek, buradaki esnafla bir araya geldi. Site içinde bulunan tüm esnafı iş yerinde tek tek ziyaret eden Keskin, sorun ve sıkıntıları esnaftan ve Malatya Oto Galericiler Sitesi Başkanı Arif Ede’den dinledi.

Keskin, bölgedeki ulaşım sorunuyla ilgili iletilen sıkıntının çözümü için girişimde bulunacaklarını, ancak Malatya merkezdeki ulaşım sorununun büyükşehir ile birlikte yapılacak olan planlama çerçevesinde tamamen çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Keskin, şehir merkezinde ikinci el otomobil satışıyla ilgili olarak ise, özellikle oto kiralama işi yapanların, galericilik yapmasının engellenmesi için girişimlerde bulunacakların ifade etti.

Keskin, Malatya*nın büyükşehir olmasıyla birlikte artık yeni bir sanayi sitesinin kurulmasının ve planlanmasının gerektiğini vurgulayarak, belediyenin yeni bir sanayi sitesinin kurulmasını imarda belirlemesini istediklerini söyledi. Malatya’da tüm sosyal donatıları ile bölgeye hitap edecek bir yeni sanayi sitesinin kurulmasının alt yapısı için her türlü desteği vereceklerini aktaran Keskin, bu konuda bir planlama istediklerini dile getirdi.

Büyükşehir ile birlikte şehirde yaşayan herkesin vizyonunu daha geniş tutup, tüm yönetici ve siyasetçilerin en az 50 yıllık bir planlama yapması gerektiğini kaydeden Keskin, esnaf ve sanatkar kesiminin de bu konuda üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

"
Tür DOSYA İNDİR